La Facultat de Turisme i Geografia ofereix formació d'especialització en la creació i comercialització d'experiències enoturístiques

La Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, amb la col·laboració del PCT de Turisme i Oci, la Fundació URV i el Parc Tecnològic del Vi-VITEC, ofereix el programa Diploma d'Especialització en Creació i Comercialització d'Experiències Enoturístiques per tal de formar professionals especialitzats en gestió i comercialització de l’oferta enoturística de diferents tipus d’empreses (agències, cellers, allotjaments, etc.) per a diferents públics objectius.

L’augment de la competència al mercat mundial del vi anima la posta en marxa de noves iniciatives que permetin el manteniment de l’activitat a les regions productores. Entre aquestes iniciatives destaca el turisme enològic com a eina que connecta a productors i consumidors a través del territori, com a base de l’activitat vitivinícola. El paisatge vitivinícola, els cellers, les pràctiques culturals i diverses manifestacions artístiques, formen part del patrimoni cultural que durant segles ha creat el sector vitivinícola i que han de servir per reforçar el valor simbòlic que té el vi per als consumidors. 

Conèixer aquest patrimoni cultural i els recursos existents a cada regió és condició necessària per al desenvolupament del enoturisme, però no és condició suficient. És imprescindible saber gestionar adequadament aquests recursos i tenir les competències que permetin endegar iniciatives que aportin valor afegit al vi a través del gran patrimoni cultural existent en cadascuna de les regions productores.

El turisme s’ha convertit en una activitat eficaç per canalitzar demandes del sector vitivinícola que contribueixin a la millora dels seus resultats econòmics, així com en un instrument de valorització dels seus productes, de generació d’imatge i de comercialització. D’altra banda, el turisme enològic té un enorme potencial de creixement sobre el qual convé conèixer els seus mecanismes de desenvolupament que, moltes vegades, van més enllà del sector per convertir-se en un element econòmic i social de desenvolupament territorial.

Aquests són els objectius prioritaris que es volen aconseguir a través d'aquest programa formatiu.

El curs tindrà lloc del 21 d'octubre fins al 31 de maig de 2014 i les inscripcions estan obertes. 

Més informació i inscripcions: Raquel Ramos (raquel.ramos@fundacio.urv.cat)

Descarregueu aquí el programa del curs