En marxa el servei E-Preus per als hotels de Costa Daurada i Terres de l'Ebre

Les més de 65.000 places hoteleres de Costa Daurada i Terres de l'Ebre ja tenen al seu abast el servei online E-Preus, un programari per a la gestió de preus dirigit a les petites i mitjanes empreses al que s'accedeix des d’internet donant-se d’alta a la plataforma Tourism Data System.

E-Preus genera dos informes setmanals, un entre setmana i un en cap de setmana, amb els preus de comercialització d'una habitació doble als hotels de les diverses zones de Costa Daurada i Terres de l’Ebre, així com a establiments d'altres destinacions turístiques competidores.

Per aconseguir-los el sistema rastreja els preus de venda en diferents webs d'operadores online per a totes les zones escollides un dia determinat, a una setmana vista i a un mes vista; realitzant centenars d'operacions i facilitant aquesta tasca tan laboriosa per als responsables de la fixació de preus o yield management dels establiments hotelers.

Als informes s'obté la mitjana del preu per als hotels d'una, dues, tres, quatre i cinc estrelles de cada zona comparada amb les altres.

Els preus per a l'agost

Com a exemple, l'informe generat a finals de juliol facilita els preus de comercialització per als caps de setmana del 2 al 4 d'agost i del 23 al 25 d'agost. Del 2 al 4 d'agost, el preu de comercialització mitjà a les operadores online d'una habitació doble a la Costa Daurada d'un hotel de dues estrelles és de 76,83 euros, de tres estrelles de 124,23 euros i de quatre estrelles de 204,53 euros. Per la seva part a les Terres de l'Ebre és de 81,06 €, 99,81 € i 147,78 € per als hotels de dues, tres i quatre estrelles respectivament.

Per al mateix període i categories el preu a la Costa Brava és de 84,96 euros, 118,24 euros i 150,01 euros; i a una destinació internacional com la Riviera de Rímini a Itàlia de 100,25 euros, 109,82 euros i 177,88 euros.

Altres destinacions litorals competidores analitzades i comparades en els resultats que ofereixen els informe són Costa del Sol, Costa Blanca, Illes Balears, Illes Canàries, Algarve, Split Dalmatia i Antalya.

Així doncs, amb E-Preus s'ha dotat el territori d'una eina útil que facilita als agents prendre les decisions més adequades per al seu negoci en un àmbit tan important com és la fixació i l'estabiliment dels preus de comercialització i així guanyar oportunitats de negoci.

D'altra banda, l'ús del programari incrementa l'eficiència dels processos afavorint que les petites i mitjanes empreses incorporin tecnologia de gestió innovadora i puguin configurar nous models de negoci, comercials i de gestió.

E-Preus és una eina tecnològica que ha estat implementada per part del Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci a les comarques de Tarragona (CMCTUR) des del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci a Vila-seca.

Voleu veure com funciona? Demo d'E-Preus