La revista Annals of Tourism Research destaca l'aportació del llibre '10 lliçons sobre turisme'

La principal revista acadèmica de referència en l'àmbit del turisme Annals of Tourism Research (ATR) destaca, en la ressenya sobre el llibre '10 lliçons sobre turisme. El repte de reinventar les destinacions' publicada en el seu volum 41, l'aportació que suposa per al coneixement i la recerca en turisme i especialment per als acadèmics que estudien les destinacions turístiques litorals.

L'autor de la ressenya, Noam Shoval, del departament de Geografia de la Hebrew University de Jerusalem, assenyala que el llibre és una eina de gran valor per a planificadors, professionals i gestors de destinacions gràcies a la descripció que aporta d’un municipi turístic de Catalunya per exemplificar la reformulació del model turístic de la costa mediterrània vigent des dels anys 90. Així destaca que s'hi poden trobar les claus per entendre com les destinacions locals del Mediterrani s'adapten a les noves condicions del mercat.

Annals of Tourism Research és una revista de referència a nivell mundial amb un factor d’impacte acumulat a 5 anys de 3,259 fins al punt que l'any 2011 va situar-se en la primera posició en el rànquing absolut per àrees en el camp de l'Allotjament, Oci, Esport i Turisme, i en la tercera posició en l'àmbit de la Sociologia.

'10 lliçons sobre turisme. El repte de reinventar les destinacions', editat per Salvador Anton Clavé, director general del PCT de Turisme i Oci, realitza una anàlisi del cas de Vila-seca per posar de manifest la necessitat d'articular estratègies de planificació i gestió per mantenir la competitivitat de les destinacions turístiques litorals consolidades.