Una jornada analitza el paisatge com actiu turístic

El proper 5 d’octubre tindrà lloc al Palau de la Diputació de Tarragona la jornada ‘Municipi, paisatge i turisme’ organitzada per la Diputació de Tarragona, la Xarxa Solc i la Universitat Rovira i Virgili. Dirigida a municipis, professionals i consultors, així com tècnics del sector públic de Paisatge, del Turisme, del Medi Ambient i del Desenvolupament Local, té com a objectiu intercanviar experiències de desenvolupament sostenible a través del paisatge com actiu turístic. A més, donarà a conèixer el projecte de la Xarxa Solc com a Xarxa de municipis petits i amb un paisatge ben conservat del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

La presentació serà a càrrec del president de la Xarxa Solc, Josep M. Tost, i del rector de la URV, Francesc Xavier Grau. I la seguiran tres ponències. La primera analitzarà com utilitzar el paisatge com un actiu del territori i serà a càrrec de Nacima Baron-Yellès, de la Université Paris Est, Parcs Naturals Regionals de França. Tot seguit Joan Nogué Font, director de l’Observatori del Paisatge oferirà la ponència ‘Paisatge, turisme i ordenació del territori’.

Seguidament Salvador Anton Clavé, director de l’Escola Universitària de Turisme i Oci de la URV, i Joan Morales Morera, director de la revista Descobrir Catalunya, parlaran sobre el turisme com a eina d’aprofitament econòmic del paisatge. La jornada es tancarà amb una taula rodona, però abans es presentaran diversos casos pràctics i experiències com la xarxa Ecoturcat.cat, Slow cities-Slow food, i Besalú i la Vall del Fluvià, un paisatge cultural a través de la indústria i la cultura.

La inscripció a la jornada costa 13 euros i s’ha de materialitzar a través del formulari disponible a www.dipta.cat/formacio