Es posa en marxa el Clúster d'innovació del Turisme del Vi

El Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci posa en marxa aquest any el projecte Clúster d’innovació del Turisme del Vi a les comarques de Tarragona que el 13 de desembre es va aprovar en la convocatòria del programa d’ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals 2012-2013 del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i els Fons Socials Europeus (FSE).

Així, amb les actuacions d’aquest programa es donarà continuïtat a la recerca desenvolupada en l’àmbit de l’enoturisme, especialment en el marc del Pla per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci a les comarques de Tarragona (MCTUR) i del Pla de Reforçament de la Competitivitat de l’Enoturisme a les comarques de Tarragona (CENOTUR) cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i la Diputació de Tarragona.

L’objectiu principal del projecte és generar oportunitats empresarials i laborals amb l’estructuració i dinamització de l’activitat del turisme del vi a les comarques de Tarragona, per al que s’implementaran diverses actuacions en col·laboració amb els agents del sector.

Entre aquestes hi ha accions formatives, activació d’eines tecnològiques i de gestió creades en el PCT de Turisme i Oci i la generació de noves oportunitats empresarials en el turisme del vi gràcies a la coordinació i vertebració del conjunt d’accions previstes.

Aquest projecte està subvencionat pel SOC i el Fons Social Europeu, d’acord amb el Programa d’ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals, regulat per l’Ordre EMO/312/2012.