El Consorci MCTUR col·laborarà amb la MIDIT en el projecte 'Competitivitat i diversificació econòmica al territori'

La mancomunitat que aplega els municipis de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip (MIDIT) durà a terme enguany el projecte 'Competitivitat i diversificació econòmica al territori de la MIDIT'. Al ple de la MIDIT celebrat el passat divendres a la Casa de la Vila de l’Hospitalet, s’han aprovat per unanimitat els contractes per a l'execució de les actuacions previstes en aquest projecte, que té un pressupost total d’uns 236.000 euros. El 75% d’aquest pressupost serà finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Fons Social Europeu (FSE).

Aquest projecte inclourà 4 actuacions concretes que incideixen en els sectors estratègics del territori, com són el turisme, l'energia i la producció alimentària i que també tenen un caràcter transversal i sostenidor de la diversificació econòmica, com és la formació especialitzada, el foment de l’emprenedoria, el finançament d’aquesta i la creació de xarxes de cooperació i d’actors del territori.

Aquestes actuacions consisteixen en:
1. La creació d'eines de suport per als nous emprenedors i empreses consolidades del territori que desenvolupin una activitat econòmica relacionada amb els sectors estratègics del territori.
2. La constitució d'un fòrum d’opinió turístic del territori MIDIT. Aquest fòrum, que articularà les relacions del sector públic amb el privat, ha de servir per conèixer les necessitats del sector, prioritzar-les i executar aquelles propostes sorgides del propi sector. Hi participarà la universitat.
3. La transformació cap al producte local de qualitat i actuacions de difusió d’aquest producte. La idea és facilitar la relació entre el sector agroalimentari i el turístic per tal que el producte local sigui visible mitjançant els establiments turístics.
4. L’execució d'accions formatives en sectors estratègics del territori, per augmentar l'ocupació. L'objectiu és adequar l'oferta formativa a les necessitats del teixit productiu local i crear instruments per retenir i atraure talent al territori.

Per dur-lo a terme, la MIDIT col·laborarà amb el Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l'Oci de les comarques de Tarragona (CMCTUR), IDETSA (l'empresa municipal que vetlla pel desenvolupament econòmic de Vandellòs i l'Hospitalet de l’Infant) i altres entitats de prestigi per al desenvolupament de les actuacions.

Aquest projecte compta amb el suport de les entitats següents: l'Associació d’Empresaris de Vandellòs i l'Hospitalet de l’Infant, la Cambra de Comerç de Reus, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, la DO Montsant, el Consorci de la Serra de Llaberia, i les cooperatives agrícoles de Vandellòs, Tivissa i la Serra d'Almos.