L'ús de la intel·ligència artificial a EnoSigTur Mòbil es presenta al Congrés TuriTec a Màlaga

L’ús de tècniques d’intel·ligència artificial per fer recomanacions personalitzades en l’àmbit de l’enoturisme, que s’incorporen en l’aplicatiu EnoSigTur Mòbil creat al PCT de Turisme i Oci, s’ha presentat en el IX Congrés Turisme i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, TuriTec 2012, celebrat a Màlaga els dies 25 i 26 d’octubre.

El tècnic Joan Borràs hi va explicar les característiques d’aquesta eina tecnològica que ajuda a planificar un viatge segons els interessos dels visitants i que contribueix a potenciar l’enoturisme a la demarcació de Tarragona. Alhora permet als gestors redistribuir de forma eficaç l’activitat turística cap a altres àrees de visibilitat o reputació menors.

Eno SigTur Mòbil està dotat d’un sistema de recomanació que permet suggerir productes personalitzats per a cada usuari basant-se en tècniques de contingut, demogràfiques, de col·laboració, semàntiques, de context o híbrides que combinen les anteriors; i que, a més, aprèn a mesura que s’utilitza.
L’aplicatiu compta amb una aplicació mòbil per fer el seguiment de les propostes creades a l’ordinador o per poder modificar in situ el pla que s’havia elaborat.

Eno SigTur Mòbil és un recomanador de recursos enoturístics desenvolupat pel Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci a les comarques de Tarragona dins el Pla de Reforçament de la Competitivitat de l’Enoturisme (CENOTUR), que ha comptat amb el cofinançament de la segona convocatòria del FEDER Eix 1 i de la Diputació de Tarragona.

El Consorci ha comptat amb l’assessorament de dos grups de recerca de la Universitat Rovira i Virgili en la seva implementació, el grup ITAKA del departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques i el grup GRATET del departament de Geografia.