Jornada tècnica d'Estalvi i Eficiència Energètica al sector turístic

20/11/2012 - De les 9.30 a les 14.00h

Aula Magna de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili (C/ Joanot Martorell, 15 de Vila-seca)

El 20 de novembre al matí se celebrarà a Vila-seca la Jornada Tècnica d'Estalvi i Eficiència Energètica al sector turístic organitzada pel Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci i el Grup d'Enginyeria Tècnica Aplicada (CREVER) de la Universitat Rovira i Virgili amb la col·laboració de la Facultat de Turisme i Geografia, l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la província de Tarragona, la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona i la Diputació de Tarragona. 

L'evolució de la nostra societat tendeix a augmentar cada vegada més la importància dels sectors serveis i residencial. Tradicionalment, Catalunya ha comptat amb un important sector de serveis, com és el del turisme i tots els indicadors apunten a un increment del seu pes específic. Les darreres dècades, el consum energètic d’aquest sector, bàsicament del sector hoteler i de les instal·lacions turístiques en general, ha crescut ràpidament i tendeix a fer-ho encara més, com a conseqüència tant del creixement del parc d'edificis i construccions com degut a l'increment dels estàndards de confort i de servei al client. Així doncs, el sector hoteler i d'instal·lacions turístiques ofereix un ampli potencial en l'àrea de l’eficiència energètica, en comparació amb altres sectors com la gran indústria o l’administració pública.

Aquestes jornades han d'esdevenir un pas endavant cap a la divulgació i l’intercanvi d’experiències en tecnologies i projectes de climatització i eficiència energètica a hotels i instal·lacions turístiques que s'espera que es tradueixi en una reducció de despesa i un increment de la competitivitat del sector turístic del nostre entorn. Es pretén donar resposta als actuals problemes energètics que ha d’afrontar el sector hoteler i turístic al nostre territori mitjançant la presentació de noves tecnologies, programes i experiències d'èxit que ajudin a impulsar la implantació de mesures d'estalvi i eficiència energètica al sector. 

Es comptarà amb la participació de Joan Josep Escobar, ICAEN, Luís Ortega, Director Medio Ambiente e Ingeniería de NH Hoteles, Stefan Remke, Citrin Solar, Juan Manuel Rodríguez, E2Plus, Rafael Moral, Ciatesa, Joaquim Daura, Buildings Segment Manager de Schneider Electric, Enric Sánchez, 3ex4, i Manuel Gómez, South Bay EDC.

L'assistència és lliure i gratuïta.

Més informació i confirmacions d'assistència al tel. 977 394 868 o al correu electrònic info(at)pct-turisme.cat