'Més enllà del vi_DOQ Priorat', les històries dels cellers i de la seva gent

Presentació a Tarragona del llibre 'Més enllà del vi_DOQ Priorat'Limonium i Med for Life Communication, empreses ubicades al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci a Vila-seca, han editat el llibre 'Més enllà del vi_DOQ Priorat', que el passat dissabte es va presentar amb els cellers d'aquesta denominació d'origen al Castell del Vi de Falset i que aquest dimarts s'ha presentat als mitjans de comunicació a Tarragona. 

Es tracta d'una publicació que explica la DOQ Priorat des de les històries dels cellers i les persones que els han fet possibles i on el factor humà és fonamental, per al que ha estat molt important el treball de camp dels autors, que han realitzat entrevistes personals a 94 cellers inscrits en la denominació d'origen. 

Dos dels autors, Sebastiano Alba i Eduardo Soler, han explicat que han iniciat el projecte centrant aquest llibre en el Priorat perquè és una DO molt singular, però que el projecte seguirà amb properes edicions que explicaran la DO Conca de Barberà i la DO Terra Alta, ja que el seu objectiu és posar el valor el territori i el patrimoni que suposa el sector agroalimentari per a la demarcació. 

Sebastiano Alba ha afegit que el treball s'enfoca segons les persones, ja que són el més important que hi ha en la viticultura. "El vi explica històries i cada ampolla representa la història d'una forma de viure la vida". 

La presentació ha comptat també amb la presència de Salvador Anton, director general del PCT de Turisme i Oci, que ha destacat que la publicació ofereix una nova manera de veure i beure el vi per tal que entenem millor la DOQ, el territori, el paisatge i les persones que lideren i acompanyen els processos i que tenen una voluntat de futur en relació al vi i al territori. "Triar un vi després d'aquest llibre implica compartir una experiència vital", ha afegit. 

El Priorat és una DO amb 17.629 hectàrees, 608 viticultors i 580 marques, de les que més de 300 es troben a 'Més enllà del vi_DOQ Priorat'. Algunes peculiaritats més d'aquest territori són que té més de cinc milions de ceps amb una baixa productivitat per any, el que en general dóna una alta qualitat així com uns costos de producció també elevats; i que cada 3,3 hectàrrees de vinya compta amb una marca de vi, és a dir, amb nombrosos petits productors molt arrelats al territori. 

 

A la fotografia, un moment de la presentació a Tarragona, amb la presència d'esquerra a dreta de Sebastiano Alba, Salvador Anton i Eduardo Soler.