34 empreses i administracions s'uneixen per promocionar Catalunya com a destinació de Senderisme a Alemanya

Aquest projecte pioner ha unit els esforços de moltes petites empreses per aconseguir conjuntament una gran fita: anar a la principal fira d’Alemanya especialitzada en senderisme i ecoturisme amb un stand propi iatès per gent del territori que ha transmès la passió pel seu país.

Al llarg dels tres dies que ha durat la fira Tournatur, s’han presentat les vacances de senderisme que han elaborat els hotels, casesde turisme rural, i les empreses de senderisme i ecoturisme, de diferents indrets de Catalunya, on a més de fer estada en els comfortables allotjaments catalans, els senderistes descobreixen, coneixen i tasten el nostre territori.

Segons els organitzadors, és important tenir present que el públic alemany aprecia molt el contacte directe que proporciona aquest tipus de producte, i el territori i filosofia que s'ha promocionat i venut conjuntament.

Aquesta iniciativa pionera ha estat recompensada per la molt bona acceptació i acollida mostrada pels visitants que s’han acostat a conèixer en persona l’oferta de senderisme i ecoturisme a Catalunya. De les prop de 350 persones que s’han atès a l’estand, unes 200 s’han emportat la revista i han rebut una completa explicació del nostre territori. Un nombre no menys important han decidit emportar-se el flyer per consultar la revista on-line, degut a la gran consciència ecològica del públic alemany.

Per aconseguir atraure d’una manera efectiva al públic, tenint en compte que som un destí de senderisme i ecoturisme desconegut, es va organitzar un concurs on es sortejaven ampolles de vi del Priorat facilitades pels cellers que recolzaven el projecte. Així mateix, els visitants tenien l’oportunitat d’assaborir el territori amb un tast de vi mentre se’ls hi explicava les característiques de l'oferta. 

Arrel del bon resultat obtingut i la bona acollida d’aquest projecte, liderat per l'Associació Catalana d’Empreses de Senderisme, es planteja participar properament en altres fires europees especialitzades ensenderisme.

(Informació facilitada pel Brogit Guiatges)