Limonium i Med for Life Communication imparteixen dos workshops d'enoturisme a Portugal

Limonium i Med for Life Communication han organitzat dos workshops a la Rota dos Vinhos Verdes a PortugalLa Rota dos Vinhos Verdes, entitat que realitza la promoció econòmica i turística d’un conjunt de cellers, restaurants i negocis d’hosteleria dins el marc de la delimitació geogràfica de la DO Vinhos Verdes (a l’est i nord de la ciutat de Porto), ha organitzat un curs durant els mesos de juny i juliol, amb el suport del FEDER, el Consorci Minho In, el Programa Operacional Regional do Norte (O Novo Norte) i la capitalitat cultural europea Guimaraes 2012. Aquest curs, adreçat als seus associats (tant cellers com allotjaments i restaurants adherits a la Rota) i obert a qualsevol participant, ha incorporat temàtiques de medi ambient, sostenibilitat, agronomia i promoció econòmica i turística dels diversos actors que conformen la Rota.

Dins el marc d’internacionalització de les dues empreses, i de la seva especialització en el món de la dotació de serveis als productors de qualitat del territori, Limonium i Med for Life Communication han estat contractats per la Rota dos Vinhos Verdes per impartir dos workshops. El primer va tenir lloc el 18 de juny i s’anomenà “Reducció de costos ambientals: gestió eficient de l’aigua, energia i residus als allotjamens turístics”, realitzat a la Quinta do Casal do Condado, al municipi de Ponte de Lima. El segon va tenir lloc els dies 19 i 20 de juny i s’anomenà “Valorització enoturística del component ambiental i paisatgístic de les finques (tractant sobre com posar en valor, per part dels cellers i les explotacions vitivinícoles, el seu patrimoni paisatgístic, natural i patrimonial)”. Es realitzà a la Quinta da Seara del municipi de Esposende. Els workshops van ser impartits per Eduardo Soler, gerent de Limonium S.L. i soci de Med For Life Communication, i Candida Vitoriano, delegada de Limonium S.L. a Portugal.

En aquests workshops es van posar en valor l’experiència adquirida a la DOQ Priorat, la DO Conca de Barberà i la DO Terra Alta en l’elaboració dels llibres de la col·lecció “Més enllà del vi”, de propera sortida a llibreries. Així, nombrosos exemples d’excel·lència en aquestes DO catalanes (a més de molts altres exemples provinents d’arreu del món) van ser presentats als participants portuguesos per fomentar la participació i convidar a la reflexió i a la crítica constructiva.