Entra en funcionament aquest juliol el Sistema d'Informació Turística de Costa Daurada i Terres de l'Ebre

Presentació al PCT de Turisme i Oci del sistema d'informació turística 'Tourism Data System' als empresaris d'allotjaments de les comarques de TarragonaAquest mes de juliol entra en funcionament, en fase beta, el sistema d’informació turística de Costa Daurada i Terres de l’Ebre ‘Tourism Data System’, una plataforma tecnològica de captació i consulta del nivell d’ocupació dels allotjaments de les comarques de Tarragona així com de gestió de preus per a petites i mitjanes empreses, mitjançant els mòduls E-Ocupació i E-Preus.

Amb motiu de la seva posada en marxa, avui divendres ha tingut lloc al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci a Vila-seca la presentació de ‘Tourism Data System’ a empresaris d’apartaments turístics i d’hotels en un acte que ha comptat amb la col·laboració de l’Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada, l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona.

Les darreres setmanes també s’ha presentat l’eina als establiments membres de l’Associació de Càmpings de Tarragona, Costa Daurada i Terres de l’Ebre i als patronats de turisme que formen part de la Fundació d’Estudis Turístics Costa Daurada.

‘Tourism Data System’ incorpora dos mòduls amb solucions tecnològiques per als allotjaments turístics. El primer (E-Ocupació) consisteix en un sistema en línia de captació i consulta de dades de mesura dels nivells d’ocupació d’allotjaments turístics públic col·lectius que donarà accés als resultats que actualment elabora l’Observatori de Turisme de Costa Daurada. Alhora permetrà que els establiments tinguin dades comparades del seu negoci amb les mitjanes d’ocupació del seu municipi i zona, així com amb els municipis i zones veïnes.

El segon mòdul es tracta d’un software que facilita la gestió de preus a les petites i mitjanes empreses turístiques. Permet fer una comparació del preu propi amb el preu mitjà de comercialització en operadores online tant de les destinacions dins de Costa Daurada i Terres de l’Ebre com d’altres destinacions competidores del Mediterrani tant espanyol com a nivell internacional.
Ambdós contribuiran a millorar la gestió i la competitivitat del sector turístic a Costa Daurada i Terres de l’Ebre.

‘Tourism Data System’ és una eina tecnològica desenvolupada pel Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci a les comarques de Tarragona en el marc dels programes Plataforma i E-negoci, amb el cofinançament del FEDER Eix 1 i la Diputació de Tarragona. El Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci es va crear el 2010 per part de la Universitat Rovira i Virgili, l’Ajuntament de Vila-seca i la Fundació d’Estudis Turístics de Costa Daurada.

Els allotjaments de les comarques de Tarragona poden accedir a aquest sistema d’informació turística de forma gratuïta posant-se en contacte amb l’Observatori de Turisme de Costa Daurada al telèfon 977 394 871