Limonium s'instal·la al PCT de Turisme i Oci

Des d'aquest mes de juny, Limonium té la seva seu a les instal·lacions del PCT de Turisme i Oci al Campus de la URV a Vila-seca. Aquesta empresa nascuda el 1996 està integrada per un equip pluridisciplinar de professionals joves i amb experiència, formats en els camps de les ciències ambientals, l’enginyeria forestal, la biologia, la cartografia i l’educació ambiental. Limonium ofereix serveis a empreses, administracions públiques i particulars, motiu pel que treballa en projectes innovadors amb dos grans equips de treball: l’àrea tècnica i l’equip de comunicació i educació ambiental, que treballa en educació per a la sostenibilitat i sensibilització ambiental.

L'àrea tècnica se centra en consultoria tècnica, estudis, projectes i informes mediambientals i de sostenibilitat. En els darrers mesos desenvolupa projectes lligats al concepte de “Territori Intel·ligent” amb una clara aposta pel concepte territorial i humà; òptica en la que ha també ha començat a promoure projectes relacionats amb la Responsabilitat Social Territorial.

D'altra banda, destaca la consolidació de Limonium a Portugal on duu a terme un estudi de conflicte d’avifauna a l’Estuari del Sado, i on aquest mes de juny han realitzat workshops relacionats amb la valorització de l’enoturisme i la reducció dels costos ambientals en el sector turístic.

Per què el nom de Limonium?
Limonium és el nom llatí d'un gènere de plantes que en català s'anomenen ensopegueres i en castellà 'saladillas'. Són plantes de la família plumbaginàcies, de mida menuda, i generalment lligades a ambients salins (aiguamolls salobres, sòls salats d’interior i litoral, primera línia de mar). L'essència del gènere Limonium defineix la filosofia d'actuació de l'empresa: la diversitat (el gènere Limonium té quasi 100 espècies a la Península Ibèrica), l'adaptació a les condicions locals (hi ha qui diu que existeix un Limonium diferent a pràcticament cada penya-segat o cada salat), l'adaptació a condicions difícils (habiten sempre en ambients limitants per altres espècies) i la humilitat (són plantes discretes, poc aparents, que coneixen les seves limitacions i que només floreixen quan les condicions són propícies).