El PCT de Turisme i Oci impulsa un recomanador virtual de recursos enoturístics

 El Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud (CEICS) s'ha fet ressò aquesta setmana d'un dels projectes de recerca que s'implementen des del PCT de Turisme i Oci, el recomanador per internet i dispositius mòbils de recursos enoturístics Eno SigTur, publicant un audiovisual. 

Accediu al vídeo 'Recomanador de recursos enoturístics'

‘EnoSigTur Mòbil’ és una aplicació tecnològica que es consultarà a internet o a través del telèfon mòbil i que ajudarà a cada turista a planificar les seves vacances amb els cellers, restaurants,allotjaments,serveis i activitats de la zona que més els puguin interessar. L’aplicació demana a cada turista les seves característiques (si són famílies, parelles, de quin país provenen,on s’allotjaran,...) i segons el temps que té disponible i la seva ubicació, li recomana un o diversos itineraris personalitzats ideals per a ell per visitar la zona.

És un sistema dotat d'intel·ligència artificial i, per tant, aprèn de les consultes que fa cada turista,per millorar en les seves recomanacions a altres persones que tinguin característiques semblants.

Aquest sistema de recomanació d’activitats permetrà planificar el viatge o la visita enoturístics, és a dir, amb interès en el turisme del vi de forma personalitzada.

El projecte forma part del Pla de Reforçament de la Competitivitat de l’Enoturisme a les comarques de Tarragona (CENOTUR), gestionat pel Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci amb el cofinançament de la segona convocatòria de l’Eix1 del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa operatiu de Catalunya 2007-2013.