Neix la revista internacional i interdisciplinar de turisme Via@, mulitlingüe i electrònica

D’accés gratuït a Internet, la publicació internacional de turisme Via@ està disponible en set llengües entre les que destaca el català a més de l’espanyol, anglès, francès, italià, portuguès i alemany.

El director de la publicació, Rémy Knafou, de la Université Paris 1-Pantheón Sorbonne, destaca en l’editorial que aquesta revista aporta quatre alternatives originals a l’actual panorama científic en relació al turisme. Es tracta de l’opció per la interdisciplinarietat i el plurilingüisme, ja que tothom hi pot escriure en la seva llengua materna tot i que i els seus articles són publicats, a més, en un mínim de dues altres llengües; i facilita una millor difusió dels treballs de recerca, massa exclusivament dominada per l’ús de la llengua anglesa.

La segona alternativa té a veure amb el fet de pensar el turisme com un objecte intercultural, i la tercera en fer servir les possibilitats del seu caràcter electrònic i explotar les possibilitats col·laboratives del 2.0. Finalment, la quarta idea que destaca és el fet que es tracta d’una revista a la vegada gratuïta i representativa d’un nou funcionament obert, col·laboratiu i transparent. El director general del PCT de Turisme i Oci, Salvador Anton Clavé, forma part del Consell Editorial impulsor d’aqueta nova revista que compta entre els seus promotors amb l’actual Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili.