'Buscant la gestió d'excel·lència enoturística a les comarques de Tarragona', un instrument per avaluar el moment actual d'aquesta activitat

La Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA) ha creat els Premis a l'Excel·lència Enoturística amb la finalitat d'incentivar la qualitat empresarial envers l’oferta d’enoturisme a les comarques tarragonines, als que hi podran optar les empreses que desenvolupin la seva activitat a qualsevol dels següents sectors: Hostalatge-Allotjament, Restauració-Restaurant, Cellers, Cellers-Cooperatives i Enoteques, i en el marc de les comarques de Tarragona.

Per facilitar la tasca d'avaluació a les empreses que vulguin presentar candidatura als premis s'ha creat el document: Buscant l'Excel·lència Enoturística, que servirà alhora com un instrument per avaluar el moment actual de l’activitat enoturística de les empreses envers el grau d’excel·lència.

Aquest document té com a objectiu principal ser útil per als gestors que lideren petites i mitjanes empreses del sector enològic i turístic vinculades al sector del vi, ajudant-les a mesurar el nivell de qualitat de les seves organitzacions, a detectar les seves fortaleses i els aspectes a millorar, i també a desenvolupar pautes de comparació amb altres empreses del mateix sector d’activitat o amb empreses considerades models a nivell local i internacional.

Basat en el model EFQM de l'excel·lència, s'han elaborat unes memòries orientatives per cadascuna de les distincions que han de servir de criteris marc per la participació als premis d’excel·lència. Aquest informe ha estat coordinat per Antoni Salas i Jordà (CEPTA) amb col·laboració de Salvador Anton Clavé, Jaume Salvat Salvat, Noemí Rabassa Figueras i Dolors Setó Pàmies (Universitat Rovira i Virgili.