Uns 75 assistents a la Jornada Tècnica sobre Jornades Gastronòmiques celebrada a Vila-seca

Unes 75 persones entre empresaris hostalers i responsables i tècnics de les administracions turístiques de la demarcació de Tarragona, entre d’altres, van participar el 21 de novembre a la Jornada Tècnica sobre Jornades Gastronòmiques, organitzada per l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, l’Escola Universitària de Turisme i Oci de la URV i el PCT de Turisme i Oci.

La presentació de la jornada va ser a càrrec de Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, Salvador Anton, director de l’EUTO, i Marc Armengol, president de l’AEHT.

L’organització respon a una necessitat del territori, en el que s’ha fet evident la proliferació de Jornades Gastronòmiques sense que es disposi sempre d’un full de ruta que millori el rendiment de l’esforç empresarial i públic esmerçat.

Entre les conclusions assolides destaca que el producte ha de ser l’element central, tenint en compte el seu encaix natural al calendari i els beneficis desestacionalitzadors que pugui generar. A més cal ser conscients del valor del producte i renunciar als models de format gratuït o massiu, recordant que quan la promoció ‘té sentit’ es troba finançament. Finalment, s’han de definir com un element d’atracció global i afavorir la cooperació entre sectors i agents.