El PCT participa a la III Assemblea de la Plataforma Tecnològica del Turisme Thinktur

La innovació és un dels camins per poder superar la crisi, segons les conclusions de la III Assemblea de la Plataforma Tecnològica del Turisme Thinktur celebrada a Madrid el 13 de desembre sota el lema ‘Reinventant el turisme: Recerca + Desenvolulpament + Innovació’.

El PCT de Turisme i Oci, que és coordinador del Grup de Destinacions i Recursos Turístics de la plataforma, va ser present a l’acte en el que van participar més de 200 empreses. S’hi va debatre sobre les claus per afrontar el moment actual i les novetats tecnològiques que poden ajudar-hi.
 

Durant la jornada es va destacar que un dels pilars sobre els que s’ha de basar la recuperació de la crisi és la millora de la competitivitat, així com la potenciació de les accions formatives.

La jornada va ser inaugurada per María Luisa Castaño, Subdirectora General d’Estratègies de Col·laboración Público-Privada del Ministerio de Ciencia e Innovación, Javier Bustamante, president de Segittur, i Jesús Gatell, vicepresident de Instituto Tecnológico Hotelero, que van destacar, amb paraules de Steve Jobs, que “només hi ha una cosa més arriscada que innovar, i és no fer-ho”.
 

A més de diverses intervencions, durant la trobada es van presentar projectes innovadors propers al mercat i productes i serveis que mostraven els beneficis que aporten les noves tecnologies per a la comercialització i la distribució de l’oferta turística, la gestió operativa, la promoció i gestió de la destinació, el control energètic, o la planificació de la ruta al turista.

A la tarda, va tenir lloc la reunió de coordinadors dels grups de Thinktur en la que es va treballar sobre la nova Agenda Estratègica d’R+D+I del sector turístic, alhora que es va establir el marc per desenvolupar projectes en xarxa.