Celebrada a Valls la primera reunió de treball amb empresaris enoturístics per implementar el Pla CENOTUR

Reunió treball empresaris enoturístics a la Cambra de Comerç de VallsAquest dijous, una vintena d’empresaris i agents enoturístics de les Denominacions d’Origen Tarragona, Conca de Barberà, Penedès i Catalunya han participat a la reunió de treball organitzada pel PCT de Turisme i Oci a la Cambra de Comerç de Valls per col·laborar en el desenvolupament de dos dels programes de recerca en enoturisme del Pla de Reforçament de la Competitivitat de l’Enoturisme a les comarques de Tarragona (CENOTUR). Es tracta d’un sistema d’informació enoturística i d‘un recomanador intel·ligent de recursos i activitats enoturístiques.

El Pla CENOTUR, gestionat pel Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci amb el cofinançament de la segona convocatòria de l’Eix 1 del FEDER i de la Diputació de Tarragona, compta amb quatre programes de recerca que s’implementaran al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci a Vila-seca aquest 2011 i el primer semestre de 2012, amb la col·laboració dels agents enoturístics de les comarques de Tarragona.
 

Per establir les bases d’aquesta col·laboració s’han organitzat diverses reunions al territori aquest mes de novembre, la primera de les quals es va celebrar ahir a Valls amb la participació de diversos cellers, allotjaments, vinateques, oficines de turisme i representants de DO.

Els assessors científics del PCT de Turisme i Oci, Alícia Orellana (directora tècnica de l’Observatori de Turisme de Costa Daurada) i Jaume Salvat (professor de la URV), van presentar a Valls als agents les característiques dels programes ‘Enotur Data System’ i ‘Eno SigTur Mòbil’, i es va establir un diàleg per establir quines variables consideren més necessàries i útils. Aquesta col·laboració seguirà de forma permanent a través de grups de treball que s’establiran per a cada programa.
 

‘Enotur Data System’ consisteix en un sistema interactiu de dades i d’informació enoturística actualitzada i útil per als operadors del sector. L’aplicació analitzarà les dades de conjuntura d’una diversa tipologia d’agents com els cellers, els allotjaments turístics, els museus i centres d’interpretació, entre d’altres.

En l’àmbit de la tecnologia, ‘Eno SigTur Mòbil’ és un sistema intel·ligent de recomanació d’activitats i recursos enoturístics de les comarques de Tarragona consultable consultar via web i des de dispositius mòbils. Permetrà planificar el viatge o la visita enoturístics de forma personalitzada, descarregar el recorregut i compartir l’experiència a través de les xarxes socials.