El Fòrum CEICS analitzarà a Vila-seca les principals noves perspectives de la recerca en turisme

Forum CEICS, 9, 10 i 11 de novembre. El Congrés de Turisme se celebrarà a Vila-secaEl Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud (CEICS) celebra el seu primer Fòrum els dies 9, 10 i 11 de novembre, en els que s’organitzaran sis congressos científics dels àmbits d’especialització del CEICS –Turisme, Química, Nutrició i Salut, Enologia, Arqueologia Clàssica i Prehistòria- durant els quals es debatrà el present i futur de cada àmbit i les línies de recerca que s’estan portant a terme a tot el món. Més d’un centenar d’aliats i experts nacionals i internacionals participaran en els actes del Fòrum.

Es tracta de la primera trobada anual de la comunitat CEICS que aplegarà els agregats promotors i col·laboradors del campus, els socis, els aliats nacionals i internacionals i els públics estratègics del projecte, amb l’'objectiu principal de difondre la recerca que es realitza al CEICS i enfortir aquesta comunitat.

Congrés de Turisme

Per als dies 10 i 11 de novembre, s’han organitzat activitats que permetran compartir i analitzar les línies de recerca actuals en turisme, així com en els altres àmbits esmentats. Les sessions específiques de Turisme i Oci se celebraran al Campus de Vila-seca, a l’Escola Universitària de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili (C/ Joanot Martorell, 15 – Vila-seca).

La participació al Fòrum és gratuïta però cal omplir el formulari de registre del web del Fòrum CEICS.

Durant la jornada dedicada a "What´s hot in Tourism specialization area", es plantejaran, en primer lloc les principals noves perspectives d'anàlisi transdisciplinars en ciències socials en matèria de turisme, en particular les tendències globals que afecten les estratègies de la indústria turística, la qüestió de la mobilitat dels visitants i els nous plantejaments en mètodes de recerca pel que fa a l'anàlisi de les destinacions turístiques. Aspectes com l'emergència d'una nova ètica global, la necessitat de posicionament dels llocs o l'aparició de noves dinàmiques que fan plantejar nous conceptes associats seran tractats pels investigadors convidats. D'altra banda, es dedicarà un espai específic a analitzar l'estat de la qüestió de l'aplicació i la recerca en les tecnologies de la informació al turisme des d'una perspectiva acadèmica.
 

Programa específic de turisme de dijous 10 de novembre, a Vila-seca.

Durant la jornada dedicada a "What´s on in Tourism in CEICS partners" es presentaran resultats i línies de recerca de diferents grups de la Universitat Rovira i Virgili, del Parc Científic de Turisme i Oci i de l'Observatori de la Fundació d'Estudis Turístics Costa Daurada. Pel que fa als grups de recerca intervindran investigadors dels grups d'Anàlisi Territorial i Estudis Turístics, Economia i Gestió del Sector Turístic, Indústria i territori, Comunicació, ITAKA i QUALOCIO. Les diferents intervencions serviran per traçar una agenda sobre estratègies de futur en recerca turística en l'àmbit del CEICS.

Programa específic de turisme de divendres 11 de novembre, a Vila-seca.

El primer Fòrum CEICS dedicarà una jornada (dimecres 9 de novembre) a parlar dels canvis en la formació del doctorat i es convocaran també els consells temàtics (empresarial i internacional) i l’institucional. L’acte central d’aquesta primera edició del Fòrum servirà de cloenda de l’Any Internacional de la Química.

El tema estratègic d'aquesta edició serà els canvis en la formació el doctorat. El taller de treball sobre els canvis en la formació del doctorat es farà dimecres, dia 9 i té dues parts diferenciades. Durant el matí hi haurà ponències relacionades amb els darrers canvis que ha experimentat la formació per a la recerca a Europa i als Estats Units, es presentaran escoles de doctorat model que han estat capdavanteres en experimentar aquests canvis i, finalment, es presentaran les polítiques acadèmiques, espanyola i europea, que donen suport a aquests canvis de model. A la tarda es realitzaran sessions en divuit grups reduïts que reuniran els coordinadors de programes de doctorat de la URV amb aliats nacionals i internacionals. En aquesta activitat es promouran programes conjunts, es compartiran bones pràctiques i es discutiran les tendències de la mà dels experts.