DiGiTUR, el projecte de continguts turístics digitals, és aprovat pel Plan Avanza2

DiGiTUR és una proposta innovadora de SITEM (Consultoria Tècnica en Sistemes d’Informació Geogràfica i Teledetecció S.L.U.) i del Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci a les comarques de Tarragona, que consisteix en la integració de continguts digitals interactius per a l’exploració i el descobriment del territori a través d’un dispositiu mòbil iPhone o Android. El sistema es basarà en l’aplicació GoolTracking, que actualment ja es comercialitza amb èxit des de fa més de 2 anys.

Codi QR és una de les tecnologies que s'aplicaran en el projecte DiGiTURAquest projecte ha estat aprovat en la convocatòria 2011 d’ajudes del Plan Avanza2 per a la realització de projectes i accions en el marc de l’Acció Estratègica de Telecomunicacions i Societat de la Informació dins del Pla Nacional de Recerca Científica, Desenvolupament i Innovació Tecnològica 2008-2011; i es desenvoluparà al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci durant l’any 2012 per disposar d’un prototip a mitjans de 2013.

El sistema constarà d’un mòdul de gestió de continguts per a què els operadors turístics puguin incorporar la seva informació; i d’una aplicació mòbil que permetrà la comunicació bidireccional amb el turista.

Aquesta aplicació recomanarà informació a cada usuari de forma personalitzada segons les seves preferències i la seva ubicació (detectada per GPS) i, al mateix temps, permetrà a l’usuari compartir les seves experiències gràcies a les opcions d’interactivitat 2.0. La informació turística es presentarà de forma visual mitjançant realitat augmentada, mapes dinàmics i codis QR.

L’aplicació mòbil DiGiTUR facilitarà l’usabilitat i l’accés en temps real a una informació turística personalitzada disponible tant per als turistes i visitants de proximitat, com per als propis ciutadans d’una destinació per motius d’oci, comerç o d’interès cultural i social.