Es presenta la Ruta del Paisatge dels Genis coincidint amb el Dia Mundial del Turisme

Coincidint amb el Dia Mundial del Turisme s’ha presentat al Palau de la Diputació de Tarragona el producte de turisme cultural El Paisatge dels Genis així com el material editat per difondre i promocionar aquesta oferta turística impulsada pels municipis de Reus, Mont-roig del Camp, el Vendrell i Horta de Sant Joan, juntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili.

Presentació de la Ruta del Paisatge dels Genis al Palau de la Diputació de TarragonaLa iniciativa es basa en la vinculació de quatre artistes universals amb el paisatge de quatre municipis de les comarques de Tarragona on van passar llargues temporades; Antoni Gaudí a Reus, Joan Miró a Mont-roig, Pau Casals al Vendrell i Pablo Picasso a Horta de Sant Joan. El Paisatge dels Genis és un concepte paraigües que permet integrar altres elements del territori com els productes de la terra, la natura, el mar, la gastronomia, les tradicions, el caràcter de la gent, el patrimoni,... que configuren el contingut de l’experiència turística.

Salvador Anton, director del Grup de Recerca d'Anàlisi Territorial i Estudis Turístics de la URV i director general del PCT de Turisme i Oci, ha posat de manifest a la presentació que la creació del Paisatge dels Genis ha estat un procés modèlic perquè neix d’una experiència col·laborativa del territori, perquè és un producte ben definit i orientat per diversificar el turisme a la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, i perquè està fonamentat en el coneixement.

La presentació d'aquesta oferta ha comptat també amb la presència del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, del rector de la URV, Francesc Xavier Grau, i de l'assessor científic de El Paisatge dels Genis, Jaume Salvat.

La Ruta del Paisatge dels Genis proposa, a més de visitar els centres d’interpretació dedicats a cadascun dels genis, conèixer l’essència del territori, les ciutats, la natura, la gastronomia, les activitats, etc. Avui s'ha presentat també el material que dóna suport a la Ruta del Paisatge dels Genis i que ha de permetre explicar quins són els elements del territori que van influenciar aquests genis. Es tracta d’un fulletó i el seu display, mapes-guia acompanyants, la Targeta Genial, el lloc web www.elpaisatgedelsgenis.cat i un audiovisual.

Jaume Salvat, assessor científic de El Paisatge dels Genis, ha explicat que aquest material proposa un joc per tal que els visitants intentin conèixer quins són els elements del territori que han format part de l’experiència d’aquests genis. “La Ruta del Paisatge dels Genis i el material aporten les claus per descobrir aquest territori o paisatge i faciliten la seva descoberta”, ha comentat.

Salvat ha destacat la Targeta Genial, que és imprescindible per vincular-se amb el producte, ja que permet que els establiments adherits al Paisatge dels Genis puguin oferir descomptes o promocions a través d’aquesta targeta, que també dóna accés als centres d’interpretació. Jaume Salvat ha assenyalat que “el que fa que aquest territori sigui especial és la gent que hi viu, que produeix, i el contacte amb establiments que posen en valor la relació amb els genis”.

Els establiments col·laboradors són restaurants, cellers, empreses d’activitats, museus, serveis de guiatge i activitats d’oci o allotjaments, entre d’altres.