Vuit DO col·laboren amb el màster sobre Turisme Enològic organitzat per la URV i la UR

El 17 d’octubre s’iniciarà el Màster Interuniversitari en Planificació i Gestió de Turisme Enològic organitzat per la Universitat Rovira i Virgili i la Universidad de La Rioja, que compta amb la col·laboració de vuit denominacions d’origen: DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DOC La Rioja, DO Montsant, DO Penedès, DOQ Priorat, DO Tarragona i DO Terra Alta; així com del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci, del Parc Tecnològic del Vi-VITEC, i de la Red Europea de Ciudades del Vino (RECEVIN).

El màster té caràcter semipresencial i combina la formació online amb dues estades d’una setmana de duració cadascuna a Tarragona –novembre de 2011- i a La Rioja –maig de 2012-. Aquestes jornades presencials serviran per conèixer a fons, mitjançant l’estudi de casos, iniciatives enoturístiques innovadores desenvolupades en aquestes dues regions. Alhora s’hi impartiran tallers de tast i es realitzaran activitats relacionades amb habilitats de comunicació social i de gestió turística.

L’augment de la competència en el mercat mundial del vi anima la posada en marxa de noves iniciatives que permetin el manteniment de l’activitat a les regions productores. Entre aquestes iniciatives destaca el turisme enològic com a eina que connecta als productors i als consumidors a través del territori. El paisatge vitivinícola, els cellers, les pràctiques culturals i diferents manifestacions artístiques, formen part del patrimoni cultural que durant segles ha creat el sector vitivinícola i que ha de servir per reforçar el valor simbòlic que té el vi per als consumidors.

Per això el programa del màster tracta àmbits com la història i la cultura, la viticultura, l’economia, la gastronomia, el turisme i l’oci, la planificació i gestió de productes enoturístics, o la comercialització del turisme enològic.
 

Programa i fitxa tècnica del Màster interuniversitari en Planificació i Gestió de Turisme Enològic