El PCT col·labora en el màster en enoturisme organitzat per la Universitat Rovira i Virgili i la Universidad de La Rioja

La Universitat Rovira i Virgili i la Universidad de La Rioja han organitzat conjuntament el Màster en Planificació i Gestió de Turisme Enològic, que s’impartirà del 17 d’octubre de 2011 fins al 30 de novembre de 2012. Aquesta iniciativa compta amb el recolzament i la col·laboració del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci ja que aquest màster està en línia amb els programes de transferència i de recerca del propi parc, entre els que destaca el Pla de Reforçament de la Competitivitat de l’Enoturisme a les comarques de Tarragona (CENOTUR), que compta amb el cofinançament del FEDER Eix 1.

Aquesta oferta formativa és no presencial a excepció de dues setmanes de treball de camp al territori que tenen com a objectiu conèixer experiències en turisme enològic, prendre contacte amb el sector i adquirir coneixements bàsics de comunicació. Una setmana transcorrerà durant la tardor a Tarragona, on es visitaran totes les DO d’aquestes comarques; i l’altra setmana presencial serà durant la primavera a La Rioja.

A través d’aquest mestratge cada universitat aporta la seva experiència a un projecte formatiu únic. La Universitat Rovira i Virgili, principalment, en matèria de gestió i planificació del turisme i la Universidad de La Rioja en matèria de producció i desenvolupament vitivinícola. Els darrers anys el creixement de l'afluència de visitants en algunes regions vitivinícoles ha posat de manifest la necessitat d’una formació multidisciplinar en turisme i oci al voltant del món del vi.

Més informació: fitxa del Màster interuniversitari en Planificació i Gestió de Turisme Enològic