La funció dels centres tecnològics és la generació de processos innovadors per a les empreses i el sector productiu en general

"La qüestió principal en un centre tecnològic és la transferència de coneixement i, per tant, la generació de processos innovadors a les empreses i al sector productiu en general", va explicar Salvador Anton Clavé, director del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci, en una taula rodona amb els centres tecnològics de la província de Tarragona organitzada per la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona, en la que van participar també: Misericòrdia Carles, vicerectora de Transferència i Innovació de la Universitat Rovira i Virgili, Sergi de Lamo, director general del Parc Tecnològic del Vi-Vitec, Lluís Arola, director del Centre Tecnològic de Nutrició i Salut, Joaquim Solana, director del Centre de Difusió Tecnològica de la Fusta i el Moble de Catalunya, i Carmen Claver, directora científica del Centre Tecnològic de la Química de Catalunya.

Des del PCT de Turisme i Oci es posà de manifest que aquesta transferència de coneixement es tradueix en tres àmbits d'actuació destacats. El primer consisteix en la creació de sistemes d’informació que permetin una millor presa de decisions per part de les empreses quan han de plantejar els seus processos i activitats. El segon se centra en el desenvolupament d’aplicacions tecnològiques innovadores, és a dir, que no estan actualment en el mercat. Finalment, el tercer fa referència al desenvolupament de productes innovadors que diversifiquin l’activitat i que permetin que l’experiència del turista, un cop és a la destinació, tingui un valor afegit al que ja té en aquests moments.

Aquesta reunió de treball, celebrada el 10 de maig i moderada per Rafael Muñoz del gabinet d’estudis de la Cepta, forma part d’un cicle de trobades sectorials que té com a objectiu posar de manifest l’entramat econòmic, social i empresarial que opera al territori tarragoní. Com les anteriors, la informació va ser recollida per TAC12 i aquesta setmana és emesa per televisió. El reportatge es pot veure també en aquest enllaç al canal de Tarragona TV online a YouTube.