Jornada tècnica de Turisme, Mar i Gastronomia a Sant Carles de la Ràpita

L'Estació Nàutica Sant Carles de la Ràpita-Delta de l'Ebre ha organitzat per al dia 7 de març la segona edició de la jornada tècnica de Turisme, Mar i Gastronomia, en la que participaran experts en competència col·laborativa que orientaran els professionals a contribuir al desenvolupament d'un turisme més sostenible i més competitiu al territori gràcies a la cooperació.

Com indica Rosa Anglés, regidora de Turisme de Sant Carles de la Ràpita, "ens orientaran a contribuir en una promoció turística en vers la cuina, productes i territori, amb l’objectiu de crear nusos de qualitat entre els restauradors i productors agroalimentaris de les Terres de l’Ebre i amb altres xarxes globals relacionades amb el desenvolupament turístic. El nostre objectiu és promoure les principals activitats econòmiques: el turisme i
la gastronomia, i demostrar la importància del treball conjunt entre els dos sectors, públic i privat, per tal de desenvolupar l’activitat turística i
comercial dels nostres productes".

La jornada tècnica tindrà lloc de les 9.30 a les 14 hores a la Confraria de Pescadors "Verge del Carme" (Llotja de Peix) de Sant Carles de la Ràpita. Després de la inauguració i de la introducció al paisatge i la gastronomia ebrenca a càrrec de l'escriptor Ignasi Revés, es presentarà la iniciativa Saborea España, Club de Producte de Gastronomia de la Secretaria General de Turisme.

A les 10.45 h hi haurà una taula d'experiències amb el títol 'Moviment Slow Food i Menció Restaurants Km 0', amb la presència de Pep Palau, director del Fòrum Gastronòmic de Girona, i Antoni Bru del restaurant el Celler de l'Àspic de Falset.

Després d'un descans, s'iniciarà la segona part de la jornada a les 12 h amb la conferència 'Oportunitats de negoci en temps de crisi' a càrrec de Jose Antonio Donaire, director de l'Institut Superior d'Estudis Turístics i professor titular de la Universitat de Girona.

Tot seguit, a les 12.45 h, Francesc Vives, secretari general de l'AEH, i Tarraco Formagest assessoria fiscal-laboral AEH, amb la col·laboració de J. Luís García, president de la Federació d'Hostaleria i Turisme de les Terres de l'Ebre, tractaran sobre com rebaixar costos empresarials en la conferència 'AEHT, avantatges i oportunitats'. Aquesta inclourà també un apartat sobre costos energètics a càrrec de 3Ex4 Enginyers, assessoria energètica de l'AEH, i un altre sobre formació gratuïta contra els costos a càrrec d'Albert Guerra, consultor de GEXTION Excel·lència Empresarial.

A les 13.15 h es presentarà l'acord de patrocini del Consell Regulador DO Terra Alta al Col·lectiu de Cuina la Ràpita-Delta de l'Ebre i a les 13.30 h es donarà a conèixer el projecte 'Oli i oliveres mil·lenàries del territori del Sénia' a càrrec del seu director Jaume Antich.

La cloenda de la jornada tècnica serà a les 14 h i estarà acompanyada d'una degustació de productes grastonòmics oferts pel Col·lectiu de Cuina la Ràpita-Delta de l'Ebre.