L'Aula de formació del PCT s'anomena 'Espai Jaume Ferrer Clapés' en memòria de l'insigne empresari turístic

L’Aula de formació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci s’anomena ‘Espai Jaume Ferrer Clapés’ en memòria de l’insigne i recordat empresari turístic que va promoure la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona (FEHT). L’espai s’ha inaugurat avui amb la descoberta d’una placa commemorativa per part del rector de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau, acompanyat de l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, el director general del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci, Salvador Anton, i dels membres de la família Ferrer – Rovira.

 La vinculació de Jaume Ferrer Clapés des del sector empresarial turístic i la Universitat Rovira i Virgili es remunta a principis de l’any 2000, quan promou la idea de crear un centre de cooperació universitat-empresa que enforteixi el sector i millori la capacitat de generació de coneixement en turisme per part de la Universitat.

La idea, compartida amb la pròpia URV i l’Ajuntament de Vila-seca, va anar evolucionant i es troba a la base del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci. Aquest parc recull el mateix esperit d'espai per a la millora de la competitivitat del sector que havia envisionat en els seus inicis Jaume Ferrer Clapés.

Durant l’acte, que ha comptat amb la presència del sector turístic de les comarques de Tarragona, el director general del PCT de Turisme i Oci, Salvador Anton, ha destacat el fet que l’any 2000 Jaume Ferrer Clapés va envisionar un element de futur molt important per al sector turístic i per a la universitat, visió amb la que s’ha treballat en aquest temps.

L’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, ha senyalat que l’Espai Jaume Ferrer Clapés permet explicar al territori què significa tenir líders, recordant el paper fonamental de Jaume Ferrer en la unió del sector turístic i també en l’entesa entre aquest sector i l’industrial.

Carles Ferrer, qui ha pronunciat unes paraules en nom de la família Ferrer-Rovira, ha manifestat que és un orgull per a la família la descoberta d’aquesta placa per tot el que significa. Ha destacat que el seu pare era un empresari però sobretot un visionari.

El rector de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau, ha assenyalat que fa 10 anys la idea que va promoure Jaume Ferrer amb la URV i l’Ajuntament de Vila-seca era una visió i ara ja s’ha fet material en el PCT de Turisme i Oci i s’ha de seguir desenvolupant.

Per la seva part, Lluís Rullán, president de Lumine-Mediterranean Beach and Golf Community, que ha pronunciat la lliçó inaugural de l’Escola Universitària de Turisme i Oci, amb el títol ‘Innovació, turisme i economia de serveis’, una vegada clos l’acte al PCT Turisme i Oci, s’ha afegit a l’homenatge. Ha indicat que Jaume Ferrer Clapés, que va fer veure l’esperit que transmetia de fer coses i d’unir el sector turístic, ha fet que en aquest país el turisme sigui important.

Jaume Ferrer Clapés

Nascut a Tarragona el 13 de juny de 1936, Jaume Ferrer Clapés es va casar amb Antònia Rovira Porqueras, amb qui va tenir tres fills.
Va fundar i presidir empreses en diversos sectors concentrant les seves activitats al sector de l’Hostaleria i el Turisme. A l’actualitat el grup empresarial familiar que va fundar, Estival Park, té establiments hotelers, restaurants, càmpings, apartaments turístics i activitats diverses tant a la Costa daurada com a les Illes Canàries.

Jaume Ferrer Clapés fou fundador i president de la Federació d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT), la primera federació en aglutinar a l'Estat a totes las Associacions amb interessos en els àmbits de l'hostaleria i el turisme a l'àmbit provincial.
En la vessant associativa va ser, a més, president de l'Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona i vicepresident de la Junta Directiva de la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya.

Va optar a la presidència de la Cambra de Tarragona i en resulta escollit el 13 de juny de 2002. Nou mesos després, i per motius de salut, deixà el càrrec. Amb tot, va tenir temps suficient per impulsar tot un seguit d’iniciatives per projectar més i millor la imatge de la Corporació.

Encara en la vessant cameral formà part del Comitè Executiu del Consell de Cambres de Catalunya i a nivell nacional fou designat pel “Consejo Superior de Cámaras” representant al “Observatorio de Turismo de la Secretaría de Estado de Comercio”. També va ser vicepresident de la Comissió de Turisme al “Consejo Superior de Cámaras”.