'El Paisatge dels Genis': Projecte de turisme cultural a Costa Daurada i Terres de l'Ebre

Aquest dimarts, ha tingut lloc al Palau Bofarull de la Diputació la signatura del conveni de col·laboració territorial per al desenvolupament del projecte turístic "El Paisatge dels Genis" per part de Joan Aregio, president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, Lluís Miquel Pérez, alcalde de l'Ajuntament de Reus, Benet Jané Palau, alcalde de l'Ajuntament del Vendrell, Fran Morancho López, alcalde de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, Àngel Ferràs Tomàs, alcalde de l'Ajuntament d'Horta de Sant Joan, i Francesc Xavier Grau, rector de la Universitat Rovira i Virgili.

signatura projecte paisatge dels Genis PCT turime oci"El Paisatge dels Genis" és un projecte turístic impulsat per la inquietud dels municipis d'Horta de Sant Joan, Mont-roig del Camp, Reus i el Vendrell per a la creació i el desenvolupament d'una oferta turística que aprofiti el potencial de la vinculació de les figures genials de Pablo Picasso, Joan Miró, Antoni Gaudí i Pau Casals amb el territori. Aquest producte cultural intangible ha de desenvolupar una oferta turística singular, integradora, especial i diferenciadora utilitzant els valors associats a aquestes figures universals.

El projecte compta amb la implicació, a banda dels quatre municipis impulsors, del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i de la Universitat Rovira i Virgili, signants del conveni de col·laboració. L'estudi i projecte per a l'estratègia de desenvolupament de "El Paisatge dels Genis" s'han realitzat des del Servei d'Assistència Municipal en Turisme promogut pel Patronat de Turisme i el Servei d'Assistència Municipal de la Diputació de Tarragona, a través del Grup de Recerca d'Anàlisi Territorial i Estudis Turístics de la Unitat de Geografia de la URV.

La diagnosi realitzada va posar de manifest les fortaleses del territori com són la singularitat i distinció dels genis, l'existència d'equipaments físics de referència vinculats a aquestes figures universals i els valors compartits per aquests Genis, que seran els vectors de l'oferta turística que es desenvolupa. Aquests valors són la Pau, la Universalitat d'allò local, la Transcendència, el Treball i la Innovació.