Els webs turístics més consultats pels britànics

L’agència de màrqueting on line Greenlight ha elaborat un estudi que determina quins van ser els webs turístics més utilitzats pels anglesos el passat mes d'agost per buscar informació sobre les seves vacances. Cinc dels 10 webs del Top Ten estan directa o indirectament relacionats amb TUI i Thomas Cook, els dos principals tour operadors europeus. La resta són webs comparatius de preus, com Last Minute, el web més conegut pel mercat espanyol, Travelsupermarket o Directline-holiday. Tripadvisor i Expedia, dos buscadors reconeguts, es troben en la posició dinovena i vint-i-unena respectivament.

Respecte a les paraules més utilitzades a Google a l’hora de buscar una destinació van ser, per aquest ordre, cerques relacionades amb vacances a bon preu (7%) i vacances a les destinacions de Turquia, amb un 5%, Sharm El Sheik (Egipte), amb un 2%, Xipre, amb un 2%; i Eivissa, Creta i París, amb un 1% cadascuna.

Tot i el bon posicionament que tenen els dos TTOO a internet, la disminució de l’activitat turística del mercat britànic ha fet que tant TUI com Thomas Cook es plantegin una reducció de despeses, que es preveu que passi també per una reducció de la plantilla, segons ha publicat el mitjà especialitzat en el sector turístic Hosteltur.
 

Font: Hosteltur

Rànquing Domini Agent
1 thomson.co.uk tour operador TUI
2 travelsupermarket.com cercador viatges
3 firstchoice.co.uk tour operador TUI
4 holidayhypermarket.co.uk tour operador TUI
5 direct-line-holidays.co.uk cercador viatges
6 lastminute.com cercador viatges
7 thomascook.com tour operador Thomas Cook
8 teletextholidays.co.uk cercador viatges
9 mytravel.com tour operador Thomas Cook
10 beatthebrochure.com cercador viatges