"El Paisatge dels Genis" es presenta als empresaris d'Horta de Sant Joan

Ahir dijous a la tarda, va presentar-se el projecte de turisme cultural “El Paisatge dels Genis” al sector turístic d’Horta de Sant Joan, en un acte celebrat a l’Ajuntament del municipi. La presentació tècnica va ser presidida per Joan Aregio, president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, i per Àngel Ferràs, alcalde de l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan. Jaume Salvat, professor de la URV i assessor científic del programa Producte “El Paisatge dels Genis” del Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci a les Comarques de Tarragona, va ser l’encarregat d’explicar el projecte als 35 assistents provinents, entre d’altres, d’allotjaments rurals, restaurants, associació d’artesans, associació d’empresaris i comerciants d’Horta, associació de dones, pintors, de la cooperativa agrària o d’una empresa de lloguer de bicicletes.

A partir d’aquesta trobada, s’intensifiquen els contactes individuals de l’Oficina Tècnica “El Paisatge dels Genis” amb els empresaris interessats en formar part d’aquesta oferta turística integradora. De fet, en la presentació a Horta de Sant Joan han estat forces els empresaris que han mostrat el seu interès en conèixer com materialitzar la seva participació en "El Paisatge dels Genis".

Per la seva part, els ponents han encoratjat els empresaris a fer-se seu aquest projecte turístic que, tutelat per les institucions, es posa en marxa amb l’objectiu que els que viuen del turisme s’hi guanyin la vida. Joan Aregio, president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, els ha animat a “fer de ‘El Paisatge dels Genis’ un dels productes bandera i estratègic del nostre territori”.

A més, durant l'acte es va emplaçar als presents a implicar-se activament en la creació i desenvolupament d’un producte que, a través dels valors dels Genis -Picasso, Miró, Gaudí i Casals- i de la reivindicació d'allò local, del treball, de la llibertat, etc., ha de transmetre una imatge de destinació cultural del territori.

L’Oficina Tècnica “El Paisatge dels Genis”, ubicada al PCT de Turisme i Oci, treballa per a què aquest projecte es converteixi en una realitat conjunta i amb continuïtat, que generi valor per a tots els participants; ja que l’objectiu d’aquest producte turístic integrador és promoure el territori i l’economia local.

Aquest projecte el desenvolupen els municipis d’Horta de Sant Joan, Mont-roig del Camp, Reus i el Vendrell, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili i el Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci a les Comarques de Tarragona.