El Pla estratègic per a la valorització de l'avellana es presenta en una jornada el 10 d'octubre a Vila-seca

El proper 10 d'octubre se celebrarà la jornada 'Avellana de Reus, motor de dinamització econòmica', durant la que tindrà lloc la presentació del Pla estratègic per a la valorització de l'avellana, elaborat pel Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, a càrrec de Jaume Salvat. La jornada se celebrarà a la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili a Vila-seca.

L’avellana és protagonista del paisatge del Camp de Tarragona. En cada territori, les produccions agrícoles dominants generen oportunitats d’activitat econòmica més enllà de l’estricta producció agronòmica, i una major dinàmica d’aquestes activitats ‘subsidiàries’ retroalimenten la pròpia a activitat agrícola. El vi, l’oli i tants altres productes en són clars exemples en aquells territoris que l’han sabut posar en valor. L’avellana compta amb moltes fortaleses que poden impulsar la seva valorització, però cal trobar entre tots els agents els punts de suport per impulsar aquesta valorització. I aquest és el motiu de l'elaboració del pla estratègic i de la celebració de la jornada organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i el PCT de Turisme i Oci de Catalunya. 

La presentació de la jornada serà a càrrec de Carmel Mòdol, director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries; Jesús Angla, vicedegà de la Facultat de Turisme i geografia de la URV i Director Executiu de la Comissió Territorial de Tarragona del III Congrés Català de la Cuina; i Isaac Sanromà, president de la Cambra de Comerç de Reus.

A més de la presentació del Pla estratègic, l'esdeveniment comptarà amb la conferència 'Turismo della nocciola in Italia; esperienze sensoriali' a càrrec d'Irma Brizi, directora del Panel de Tast de l’Associazione Nazionale Città della Nocciola. Així com la taula rodona 'Una circumscripció econòmica per l’avellana' moderada per Angel Xifré, director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona.

Aquesta jornada s'emmarca en els actes de celebració de 'Temps d'Avellana', que tindran lloc del 8 al 21 d'octubre. 

La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s a través dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona, ja que les places són limitades a l’aforament de la sala: Tel.: 977 250 450 – A/e: ibolos@gencat.cat

Persones de contacte: Sr. José Antonio Gil o Sra. Maribel Bolós