Experts debatran a Barcelona com aplicar la tecnologia en totes les fases d'un viatge al Fòrum TurisTIC

Prop de mig centenar d’experts debatran a Barcelona com la tecnologia es pot aplicar en totes les fases d’un viatge en la sisena edició del Forum TurisTIC, el principal esdeveniment del sector a Catalunya, que se celebrarà a l’Auditori del CaixaForum de la capital catalana el 10 i 11 d’abril organitzat pel centre tecnològic Eurecat.

L’esdeveniment abordarà “la incidència que poden tenir avenços com la robòtica, la intel·ligència artificial o el Big Data en un moment de canvis i de debat en el sector” i enguany es presenta “en un format innovador, que mostrarà a l’audiència com una família fictícia planifica el seu viatge a Catalunya amb l’ús de la tecnologia, que farà de fil conductor per les diferents ponències”, explica Xavier Torra, president d’Eurecat (membre de Tecnio).

En aquest sentit, Raúl Gómez, investigador de la Unitat de Tecnologies Multimèdia d’Eurecat, presentarà durant el primer dia un projecte basat en Deep Learning per detectar tendències i preferències dels turistes mitjançant les etiquetes que fan servir a Instagram. També en la primera jornada es parlarà sobre la importància de l’analítica de dades en un projecte amb Port Aventura i l’investigador Joan Borràs, del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCTTO), abordarà les possibilitats de la Intel·ligència Artificial per fer un viatge a mida.

Durant el congrés, Eurecat presentarà les tendències i les tecnologies emergents del sector turístic, que ja treballa amb aplicacions digitals i industrials, com la robòtica, per millorar l’experiència del viatger. Precisament en aquest àmbit, l’empresa nord-americana Travelmate Robotics presentarà per primer cop a Espanya una maleta intel·ligent capaç de seguir el viatger en els seus desplaçaments.

El Forum TurisTIC clourà amb una ponència sobre els nous perfils professionals en el sector del turisme que s’han generat gràcies a la tecnologia, i que passen per professionals amb una alt grau d’especialització i amb un perfil més tècnic.