L'Associació País del Vi posa en marxa el seu Pla de Treball

L'Associació País del Vi, que aglutina les Cambres de Comerç de Reus, Tortosa i Valls i les Denominacions d'Origen Conca de Barberà, Montsant, Priorat, Tarragona i Terra Alta, ha començat ja a treballar en diferents actuacions incloses dins del seu Pla de Treball. El passat mes de març, va celebrar la seva Assemblea Ordinària on s'aprovà, entre d'altres coses, el pressupost de l'Associació i el disseny de la seva imatge corporativa.

D'altra banda, també es va determinar l'assistència de l'Associació País del Vi a les diferents fires que estan relacionades amb el sector, és a dir, tant vinícoles com turístiques. La presència en aquests certàmens esdevindrà un dels punts de trobada amb els diferents agents que involucra l'Associació.

A partir d'aquest moment, es treballa en l'elaboració del portal web de l'Associació. Aquest esdevindrà el canal de comunicació i de relació entre tots els agents implicats en el sector enoturístic que estan inclosos dins el territori de País del Vi, i amb l'Oficina Tècnica de l'Associació País del Vi, una nova figura que actua com a interlocutor amb el territori.

L'Oficina Tècnica és l'encarregada d'establir un servei d'atenció als empresaris dels àmbits vitivinícola i turístic, per tal de recollir les necessitats i idees d'aquests sectors, així com de dur a terme tot el conjunt d'actuacions previstes en el Pla de Treball de l'Associació. Aquesta oficina es troba ubicada en el Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci, a Vila-seca, sota la coordinació del gerent de l'Associació País del Vi, Lluís Pujol, que compta amb el recolzament d'un tècnic de projecte, Jordi Llaveria, i amb el suport d'una important consultoria turística així com de la Universitat Rovira i Virgili.

La iniciativa País del Vi forma part dels programes d'innovació del Consorci per a la millora de la competitivitat del turisme i oci a les comarques de Tarragona, que compten per al seu desenvolupament amb una subvenció de la convocatòria quadriennal FEDER 2007-2010 Eix 1 a la demarcació de Tarragona. El programa de Desenvolupament de Producte té com a principal objectiu reforçar l'estructuració de nous productes turístics integradors a les comarques de Tarragona i, concretament en aquest cas, ho fa dotant d'instruments per a la planificació i el disseny de programes en l'àmbit de l'enoturisme.

Sobre l'Associació País del Vi

L'Associació País del Vi, que va ser presentada en societat a inicis de l'any 2009 a la Cambra de Comerç de Reus, neix a partir d'una iniciativa que aglutina a les Cambres de Comerç de Reus, Tortosa i Valls i a les Denominacions d'Origen Conca de Barberà, Montsant, Priorat, Tarragona i Terra Alta, de forma que engloba el món del vi a les comarques de Tarragona; sempre tenint en compte la identitat específica de cada territori i de cada DO, i vetllant per emmarcar-la en un concepte conjunt.

L'aposta per la seva creació sorgeix d'una situació en la que a les comarques de Tarragona es concentren un conjunt de projectes i iniciatives encaminades a desenvolupar el turisme al voltant del vi. La seva missió serà generar una gestió integrada del producte enoturístic en el territori comprès per les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre, mitjançant eines i espais de comunicació i col·laboració entre empreses.