Disminueix la facturació del sector de l'oci nocturn de Catalunya

La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats Recreatives Musicals (FECASARM) ha anunciat recentment que aquesta temporada d’estiu el sector ha perdut entre un 10 i un 35% de facturació, respecte els resultats de l’any passat.

La crisi econòmica i les restriccions horàries són els principals factors que perjudiquen al sector, el qual té una activitat extremadament estacional en les localitats de costa, concentrant l’activitat els mesos de juliol i agost. Aquesta estacionalitat també es produeix a escala setmanal ja que el dissabte nit és el moment de màxima facturació, amb un 80% del total setmanal, de forma que la reducció del 10% del volum de facturació perjudica sèriament el sector.

La FECASARM és la patronal més nombrosa i representativa del sector de l’oci nocturn de Catalunya. Actualment compta amb 55 associacions repartides per tota la geografia catalana i els seus objectius principals són la defensa col·lectiva i la dignificació de la figura de l’empresari de la nit de Catalunya. Calafell, Tarragona, Reus, Salou, Cambrils, Vila-seca, Tortosa i Amposta són els nuclis principals de la província de Tarragona.