'El Paisatge dels Genis' es presenta al sector empresarial turístic

Aquest dimecres, ha tingut lloc al Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci, al Campus Vila-seca de la URV, la presentació tècnica del projecte de turisme cultural “El Paisatge dels Genis” al sector turístic (allotjaments, empreses de guiatge i activitats, restaurants, etc.) dels municipis que hi estan implicats, Horta de Sant Joan, Mont-roig del Camp, Reus i el Vendrell.

Els municipis implicats són Horta de Sant Joan, Mont-roig del Camp, Reus i el VendrellL’acte celebrat avui amb la participació d’uns 40 assistents, posa de manifest la importància que té per als impulsors del projecte la implicació dels agents i empresaris locals per crear aquest producte turístic integrador, que té com a objectiu promoure el territori i l’economia local, i generar una imatge de destinació de turisme cultural.

A la presentació, presidida per Joan Aregio, president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, hi han participat Àngel Ferràs, alcalde de l’Ajuntament d’Horta de Sant Joan, Toni Vernet, regidor de turisme de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, Martina Garcia, regidora de turisme de l’Ajuntament de Reus, i Àngels Turdiu, regidora de turisme de l’Ajuntament del Vendrell. Salvador Anton Clavé, director de programes del Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci a les comarques de Tarragona, ha realitzat la presentació tècnica als agents.

Sector empresarial present a la presentació de El Paisatge dels GenisEl president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Joan Aregio, ha destacat que els municipis implicats fa temps que desenvolupen tasques de promoció dels seus municipis a través d’aquestes figures universals, de forma que no es parteix de zero en el projecte "El Paisatge dels Genis", sinó que ens trobem en un escenari nou i diferent en el que s’uneixen esforços per potenciar aquests quatre municipis i el seu entorn. Ha assenyalat també que no és habitual trobar en un territori tan petit, quatre personatges d’aquesta dimensió “planetària”, coneguts i reconeguts arreu.

Per la seva part, el president del Consorci MCTUR, Xavier Graset, ha posat de manifest la importància de treballar conjuntament, els agents impulsors, i el sector empresarial turístic, per tal que el projecte tiri endavant i tots en surtin beneficiats. Ha indicat també l’aposta de l’Ajuntament de Vila-seca, impulsor del PCT de Turisme i Oci i membre del Consorci MCTUR, per crear un cluster d’empreses turístiques en el municipi.

El director de programes del Consorci MCTUR, Salvador Anton Clavé, ha destacat en iniciar la seva presentació, que calia aplaudir tots els agents presents a l’acte, ja que després de la feina realitzada fins al moment, ara convé que hi hagi la integració de producte, aliances i el desenvolupament d’una imatge integrada de l’oferta; el que està a les mans del sector. Ha assenyalat també que l’Oficina Tècnica El Paisatge dels Genis, ubicada al PCT de Turisme i Oci, el que pretén és posar les bases perquè aquest projecte es converteixi en una realitat conjunta i amb continuïtat, que generi valor per a tots els participants.

Els agents que han assistit a la presentació pública han mostrat el seu interès en conèixer com es podrà materialitzar la seva incorporació en l’oferta integradora de “El Paisatge dels Genis” i se’ls ha explicat que en les properes setmanes la responsable de l’Oficina Tècnica es posarà en contacte amb ells per analitzar en cada cas concret la seva realitat i possibilitats per formar part d’aquesta oferta.

Respecte als municipis implicats, l’alcalde d’Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, ha assenyalat que aquest producte de “El Paisatge dels Genis” ens l’hem de creure tots, perquè llavors segur que tirarà endavant. El regidor de Turisme de Mont-roig del Camp, Toni Vernet, ha incidit en la importància de la presència dels agents turístics en l’acte, perquè el projecte se l’han de fer seu la gent que treballa el dia a dia. I ha assegurat que ho tenim tot perquè això sigui un gran èxit.

Per la seva part, la regidora de Turisme de Reus, Martina Garcia, ha destacat que la implicació institucional ja hi és per crear un producte conjunt i potent, a través de sinèrgies entre els municipis i amb el seu entorn, i ara cal la implicació privada. I finalment la regidora de Turisme del Vendrell, Àngels Turdiu, ha encoratjat a als presents a fer-se seu aquest projecte que se’ls ha presentat amb il•lusió i expectatives, i que és una oportunitat per apostar pel binomi turisme i cultura.

L’oferta turística de “El Paisatge dels Genis” es desenvolupa des de l’Oficina Tècnica gestionada pel Consorci MCTUR gràcies al finançament de la convocatòria quadriennal 2007-2010 FEDER Eix 1. La seva voluntat és integrar tant els recursos com els serveis turístics dels quatre municipis, per tal de facilitar al visitant l’organització de la seva estada i oferir una oferta integradora que aglutini tant les visites als centres culturals, com visites guiades, allotjaments, restaurants, punts d’informació i altres agents implicats en l’experiència turística. El producte oferirà alternatives per descobrir “El Paisatge dels Genis” mitjançant itineraris, mapes o activitats, així com directoris dels allotjaments, restaurants i altres agents que hagin obtingut el Distintiu “Genial”, després de comprovar que compleixen els requisits que establirà el projecte.