El Paisatge dels Genis llença campanya i nou espot coincidint amb el pont de desembre

07 12 2018

El Paisatge dels Genis estrena campanya promocional ‘Descobreix la mirada i el Paisatge dels Genis’ aquesta setmana, coincidint amb pont el de desembre, que té com a principal element un espot que destaca la transcendència que Reus, Mont-roig del Camp, El Vendrell i Horta de Sant Joan van tenir en la manera de mirar-se el món d’artistes com Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso. La campanya s’enceta amb la posada al mercat de noves ofertes per al públic familiar i després de la incorporació a aquesta ruta turística de Mas Miró, la masia de Mont-roig on el pintor Joan Miró hi passava els estius, i que representa un important salt endavant en l’oferta conjunta que ofereix el Paisatge dels Genis a Costa Daurada i Terres de l’Ebre.

Podeu veure el nou espot al web del Paisatge dels Genis.

La campanya promocional s’estrenarà aquest desembre en mitjans de Catalunya, amb la idea de reforçar el Paisatge dels Genis com una ruta familiar de diversos dies, desestacionalitzadora, ideal per a fer amb nens i nenes, que pot fer-se lliurement i que és una manera diferent de conèixer el sud de Catalunya. És per això que la campanya s’adreça també a un públic català i de proximitat interessat a conèixer el territori des d’una perspectiva diferent de turisme actiu i de descoberta cultural, abans de començar a viatjar per mitjans d’altres comunitats autònomes com són l’Aragó, el País Basc o la Rioja.

El Paisatge dels Genis és una proposta que fonamenta la seva oferta en quatre municipis de les comarques tarragonines i les terres de l’Ebre (Reus, Mont-roig del Camp, El Vendrell i Horta de Sant Joan) i en la relació que van tenir amb quatre genis universals del segle XX, com són Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso.

La ruta proposa la participació en activitats i la visita als museus i centres culturals sobre els artistes que hi ha en els diversos municipis: el Gaudí Centre a Reus, el Mas Miró a Mont-roig, la Casa Nadiua i el Museu Pau Casals al Vendrell i el Centre Picasso a Horta de Sant Joan. L’última incorporació a la ruta ha estat el Mas Miró, inaugurat la primavera passada i que, atès el seu atractiu, es converteix en un ingredient important per al Paisatge dels Genis, que veu com la seva oferta es veu reforçada i fa un gran salt qualitatiu.

En el cas d’Horta de Sant Joan (Terra Alta), Picasso hi va passar dues temporades de la seva vida i va ser aquí on va donar un fort impuls al cubisme geomètric. Pel que fa a Mont-roig i Joan Miró, l’artista comptava en aquest municipi del Baix Camp amb una masia que es va convertir en el seu refugi d’estiu i on va posar els fonaments del seu particular univers pictòric. En el cas de l’arquitecte Antoni Gaudí, Reus i el paisatge agrícola del Baix Camp van tenir un influx transcendent en la seva concepció de l’arquitectura i en la incorporació d’elements naturals. Finalment, Pau Casals era fill del Vendrell (Baix Penedès), on encara avui dia és recordat com “el mestre” i on va construir una casa, avui museu, que considerava la síntesi de la seva vida.

La Ruta del Paisatge dels Genis

El Paisatge dels Genis va començar a caminar l’any 2010. La seva oferta turística es coordina des del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya al Campus URV a Vila-seca, sota el paraigua del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i les marques Costa Daurada i Terres de l’Ebre. La voluntat del projecte és la d’integrar tant els recursos com els serveis turístics dels quatre municipis esmentats, per tal de facilitar al visitant l’organització de la seva estada i oferir una oferta integradora que aglutini tant les visites als centres culturals, com visites guiades, allotjaments, restaurants, punts d’informació i altres agents implicats en l’experiència turística.

La Ruta ha posat en marxa els darrers anys exitoses iniciatives promocionals adreçades al públic familiar com és el cas del FamilyArt Experience, una experiència interactiva en la qual es proposa un viatge creatiu pels paisatges que van inspirar a Gaudí, Miró, Casals i Picasso.

La Costa Daurada, una destinació de turisme familiar, i les Terres de l’Ebre, declarada destinació de turisme sostenible Reserva de la Biosfera, són un paisatge natural ideal per viure noves experiències. En són una mostra les localitats i equipaments de la Ruta del Paisatge dels Genis, dels quals tres compten amb els segells d’especialització de Turisme Familiar que atorga l’Agència Catalana de Turisme de la Generalitat de Catalunya. El Gaudí Centre està certificat com equipament de Turisme familiar, la localitat del Vendrell està certificada com a Destinació de “Platja en família” i la localitat d’Horta de Sant Joan compta, com a membre del Parc Natural dels Ports, amb el certificat de Destinació de “Natura i Muntanya en Família".

L’espot del Paisatge dels Genis s’estrena coincidint amb la celebració de l’Any de Turisme Cultural.

PCT - Parc Científic i Tecnològic Turisme i Oci

PCT - Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya
C/ Joanot Martorell, 15; 43480 Vila-seca (Tarragona)
T +34 977 394 871
F +34 977 395 502
info@pct-turisme.cat

Generalitat de Catalunya - Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament Regional