Intel·ligència artificial: desenvolupaments en turisme (ebook)

29 01 2018

Álvaro Carrillo de Albornoz, director general de la Plataforma Tecnològica del Turisme Thinktur va presentar a FiturtechY l'ebook “Inteligencia Artificial: desarrollos en turismo”.

/Van acompanyar a Carrillo de Albornoz, el Responsable Mercat Turisme – eServices Area -Divisió ICT de Tecnalia Innovation & Research, Jesús Herrero; i Joan Borràs, Technology Area Manager del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCTTO); formant una taula rodona en la que es van debatre les diferents perspectives sobre la incorporació de la intel·ligència artificial al sector turístic, temàtiques tractades a l'ebook.

El contingut d'aquest document sobre Intel·ligència Artificial recull una anàlisi de les principals iniciatives que, cadascun dels Centres Tecnològics de Turisme que conformen la Plataforma Tecnològica del Turisme - Thinktur- i els seus associats estan desenvolupant a diversos punts del territori espanyol.

Durant la seva presentació al fòrum #techYdestino, a l'àrea de FiturtechY, Carrillo de Albornoz va destacar el paper de Thinktur com un ecosistema d'agents proveïdors de tecnologia, bens i serveis del sector turístic que vol millorar la seva competitivitat i establir aliances.

L'objectiu d'aquest document és establir un marc de referència per impulsar la incorporació d'aquesta tecnologia en la gestió empresarial i de la destinació. Aquesta iniciativa neix de les reunions del grup de treball de Centres Tecnològics Turístics, promogut per Invattur i Thinktur, amb la finalitat de posar en valor la tasca realitzada per aquests centres, donar major difusió a les activitats que desenvolupen, i generar iniciatives conjuntes entre entitats.

Han participat a l'elaboració del document: AndalucíaLab, FIT Canarias, Invattur, Instituto de Turismo de la Región de Murcia, Instituto Tecnológico Hotelero - ITH, PCTTO - Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, Tecnalia, Turistec i Vicomtech.

Pot descarregar l'ebook sencer en format PDF aquí.

PCT - Parc Científic i Tecnològic Turisme i Oci

PCT - Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya
C/ Joanot Martorell, 15; 43480 Vila-seca (Tarragona)
T +34 977 394 871
F +34 977 395 502
info@pct-turisme.cat

Generalitat de Catalunya - Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament Regional