Diversos experts compartiran experiències i debatran sobre les tendències en turisme arqueològic en un fòrum a Tarragona el 30 de novembre

20 11 2017

Diversos experts participaran el proper dia 30 de novembre a Tarragona al Fòrum de Turisme 'Tendències en turisme arqueològic. Emocionar amb el patrimoni' organitzat pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, el Patronat de Turisme de Tarragona i l'Ajuntament d'aquesta ciutat i el Laboratori d'Innovació i Intel·ligència Turística del PCT de Turisme i Oci de Catalunya, amb la col·laboració del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona i Turisme de la Generalitat de Catalunya, en el marc dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

Ponents

La inscripció al Fòrum, que inclou el dinar networking, té un preu de 25 euros i un preu reduït de 15 euros per als estudiants i membres de l'Espai Millora de Turisme d'Art i Cultura del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona. Cal inscriure's a través del formulari al web de l'esdeveniment i confirmar la inscrpició realitzant el pagament al número de compte del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona: ES66 - 0182 - 5429 - 8102 - 0162 - 7233 (indicant NOM DE L'ASSISTENT I FÒRUM TURISME ARQUEOLÒGIC).

El Fòrum, que s'estructurarà en una ponència inaugural i dos blocs temàtics, serà inaugurat per Martí Carnicer, president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Octavi Bono, director general de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, i Inmaculada Rodríguez, consellera de Turisme i Pla estratègic de l’Ajuntament de Tarragona. 

La ponència inspiradora ‘El potencial del turisme arqueològic: reptes i frens’, serà a càrrec de Joaquín Ruiz de Arbulo, catedràtic d’Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili i investigador de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC).

El primer dels blocs, Arqueologia, patrimoni i turisme, s'obrirà amb la conferència ‘Tendències per a una gestió turística sostenible del patrimoni arqueològic' de Jordi Tresserras, director del LABPATC Laboratori de Patrimoni i Turisme Cultural de la Universitat de Barcelona i consultor del Programa de Patrimoni Mundial i Turisme Sostenible de la UNESCO. A continuació hi haurà la taula rodona d'experiències en el procés de valorització turística del patrimoni arqueològic, amb la participació de Jesús Barba, director de Pausanias. Viajes arqueológicos y culturales, Elena Ruiz, directora del Museo Teatro Romano Cartagena, Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic Tarraconense, Francisco Javier Castillo, conseller delegat de DNA Expertus; i moderada per Xavier Llovera, cap de Divisió d'Actuacions en Museus i Monuments de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural.

El segon bloc 'Divulgació històrica i turisme', s'iniciarà amb la conferència 'La divulgació històrica, una estratègia orientada a generar experiències singulars’ a càrrec de Francesc Xavier Hernández, director del Grup de Didàctica i Patrimoni de la Universitat de Barcelona; i comptarà amb la taula rodona 'Recursos i experiències de productes de divulgació històrica i turisme’, en la que participaran Cristina Aguirre, gerent del Museo Romano Oiasso de Irun, José Antonio Muñiz, fundador i director de Digivision i Imageen, Josep Maria Solías, soci de KuanUm! Patrimoni interessant i divertit, i Julio Villar, soci i empresari d’Argos Tarragona. Serà moderada per Jordi Secall, director de Màrqueting Estratègic de l’Agència Catalana de Turisme.

El fòrum es clourà amb les conclusions a càrrec de Magí Seritjol, director del Festival Tarraco Viva, i Antonio Paolo Russo, professor de Gestió de Destinacions, Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili.

El Fòrum de Turisme Arqueològic se celebrarà al Centre Tarraconense El Seminari, situat a la Part Alta de Tarragona, de les 9 a les 19 hores. 

A finals d'aquest mes de novembre l’Ajuntament de Tarragona commemora anualment la inscripció del conjunt arqueològic de Tarraco a la llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO amb un seguit d’actes de caire cultural en relació al Patrimoni Històric, entre els que hi haurà aquest Fòrum de Turisme. De fet, la data de celebració, 30 de novembre, és el dia del Patrimoni Mundial a Tarragona.

Segueix-nos a Twitter i Facebook amb l'etiqueta #forumturismearqueologic

Esdeveniment a Facebook 

PCT - Parc Científic i Tecnològic Turisme i Oci

PCT - Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya
C/ Joanot Martorell, 15; 43480 Vila-seca (Tarragona)
T +34 977 394 871
F +34 977 395 502
info@pct-turisme.cat

Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament Regional