FamilyArt Experience, tallers artístics per gaudir en família durant el pont d'octubre al Paisatge dels Genis

06 10 2017

El Paisatge dels Genis engega la 1ª edició del FamilyArt Experience, una nova proposta per gaudir de l’art en família a Costa Daurada i Terres de l’Ebre, que se celebrarà durant el pont d’octubre, del  dia 12 al dia 15.

FamilyArtOrganitzat pel Paisatge dels Genis, amb els municipis de Reus, Mont-roig del Camp, el Vendrell i Horta de Sant Joan i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, està dirigit a famílies amb nens a partir de 5 anys.

Nous tallers i activitats artístics per despertar el geni creatiu que tots portem a dins, de la mà d’Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso.

El FamilyArt Experience s’inicia dijous 12 d’octubre amb el taller “Estels mironians” a Mont-roig Miami.

Anirem a la platja de la Pixerota, on Miró feia dibuixos a la sorra i acostumava a recollir objectes i elements de la natura per a les seves obres, per realitzar el taller d’art efímer, i ens desplaçarem també fins a l’ermita de la Mare de Déu de la Roca. Incorporarem l’atzar en el procés creatiu al més pur estil dadaista. Segur que els petits genis de la casa se sorprendran!

La segona jornada, divendres 13 d’octubre ens porta a Reus, la capital del Baix Camp i ciutat natal de Gaudí, on es farà l’activitat “Observem, escoltem, i toquem amb família al Gaudí Centre” que inclou un taller de trencadís.

Descobrirem els personatges i els trets més essencials de la vida de Gaudí a partir de disfresses i fitxes didàctiques que es troben repartides per tot el centre.

Per la tarda, els més intrèpids podran pujar per les escales de cargol que van inspirar les escales de la Sagrada Família. Els més modernistes podran visitar l’Institut Pere Mata un dels edificis emblemàtics del modernisme català i els més culturetes podran visitar els museus de Reus.

Encetem el cap de setmana amb Picasso al Parc Natural dels Ports, a Horta de Sant Joan, on viurem una experiència de descoberta de l’entorn natural amb l’activitat “Jugant a ser Picasso”, que tindrà lloc dissabte 14 d’octubre.

Farem una excursió a la cova de Sant Salvador, amb pícnic inclòs, situada a la Muntanya de Santa Bàrbara. En acabar, instal·larem el nostre taller de pintura cubista al mateix convent de Sant Salvador que tant va pintar Picasso a les seves obres.

Culminarem l’aventura al Vendrell, diumenge 15 d’octubre, a través del violoncelista Pau Casals, qui amb 9 anys ja tenia el seu primer instrument de corda, una carbasseta que van construir el seu pare i Peret, el Barber.

A l’activitat “Sigues músic per un dia” farem una visita dinamitzada al Museu Pau Casals acompanyats del Robert, un músic amic del Mestre, que ens ensenyarà qui era i perquè estimava tant la música i la seva terra i, en acabar, coneixerem de ben a prop el seu millor amic, el violoncel, i aprendrem a tocar-lo!

Les inscripcions es poden realitzar a través de l’agència Expeerio Viatges a Tarragona (al correu info@expeer.io o als telèfons 977 897 327 i 680 477 298).

PROGRAMA DELS TALLERS CREATIUS I ARTÍSTICS

PROGRAMA DEL VIATGE COMPLET (OPCIÓ 1 Ó 2 NITS)

PCT - Parc Científic i Tecnològic Turisme i Oci

PCT - Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya
C/ Joanot Martorell, 15; 43480 Vila-seca (Tarragona)
T +34 977 394 871
F +34 977 395 502
info@pct-turisme.cat

Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament Regional