Agenda

Presentació a Cabacés del projecte de Centre de Foment de la Cultura de l'Oli del Priorat

03/02/2012 - 13 hores

Societat Unió Recreativa de Cabacés

Aquest divendres 3 de febrer, a les 13 hores, es farà a la Societat Unió Recreativa de Cabacés la presentació del Pla Director del Centre de foment de la cultura de l’oli del Priorat. Es tracta d’un projecte desenvolupat des del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de la URV situat a Vila-seca, que ha estat dirigit per Salvador Anton, director general del PCT, i coordinat per Jaume Salvat. S'ha realitzat amb la col·laboració de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Reus.

A la presentació, que coincideix amb el pregó de Festa Major de la població, assistirà la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega, i el rector de la URV, Francesc Xavier Grau, acompanyats de les autoritats locals.
 

I Fòrum del Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud - àmbit Turisme i Oci

9-10-11/11/2011 -  matí i tarda

Aula Magna de l'Escola Universitària de Turisme i Oci de la URV (C/ Joanot Martorell, 15 de Vila-seca)

El proper mes de novembre, els dies 9, 10 i 11, tindrà lloc el primer Fòrum del Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud (CEICS), que reunirà, en diferents activitats, la comunitat CEICS i els seus aliats acadèmics i científics, ponents de relleu internacional i les autoritats i agents socials i econòmics, amb la voluntat de convertir-se en un esdeveniment anual de projecció i d'enforti-ment dels lligams interns i externs.

Entre les activitats que se celebraran, hi haurà a Vila-seca unes jornades específiques de treball sobre Turisme i Oci, un dels àmbits estratègics del CEICS juntament amb l’Enologia, el Patrimoni i Cultura, la Química i la Nutrició i Salut.

El CEICS és un projecte estratègic distingit pel Govern de l'Estat com a campus d'excel·lència internacional que està participat per les institucions generadores de coneixement del territori –entre les que hi ha el Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci i el Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci a les comarques de Tarragona- i els sectors productiu i assistencial, i que compta amb el suport de les administracions.

Programa i inscripcions: ceics.eu/forum2011

 

Jornada de formació: Experiències d'innovació en l'entorn del coneixement aplicades al sector turístic

19/10/2011

Horari: 9 a 17 hores

Aula Magna de l'Escola Universitària de Turisme i Oci de la URV (C/ Joanot Martorell, 15 de Vila-seca)

El Servei d'Assistència Municipal i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, amb la col·laboració del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci i l'Escola Universitària de Turisme i Oci de la Universitat Rovira i Virgili, han organitzat una jornada de formació amb el nom EXPERIÈNCIES D'INNOVACIÓ EN L'ENTORN DEL CONEIXEMENT APLICADES AL SECTOR TURÍSTIC. L'objectiu de la jornada és compartir de la mà de professionals de reconegut prestigi experiències reals i d'èxit en el camp de la innovació, així com reforçar la xarxa de relacions entre els participants.

El preu del dret d'inscripció és de 50 euros

Tríptic amb el programa i la informació per a les inscripcions

Presentació de la Ruta del Paisatge dels Genis

27/09/2011 - 11 hores

Palau de la Diputació de Tarragona (Passeig Sant Antoni, 100 de Tarragona)

Presentació del producte de turisme cultural la Ruta del Paisatge dels Genis, un projecte impulsat pels municipis de Reus, Mont-roig, el Vendrell i Horta de Sant Joan amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili.

L’acte, presidit pel president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, comptarà amb la presentació del producte de la Ruta del Paisatge dels Genis i el seu material promocional per part del director del Grup de Recerca d’Anàlisi Territorial i Estudis Turístics de la URV, Salvador Anton Clavé, i del professor de la URV i assessor científic del producte El Paisatge dels Genis, Jaume Salvat.

Assistiran a la presentació representants dels Ajuntaments i Patronats de Turisme de Reus, Mont-roig de Camp, el Vendrell i Horta de Sant Joan, del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i de la Universitat Rovira i Virgili.
 

Cal confirmar assistència al telèfon 977 394 868.

Jornada 'Creativitat i Ocupació: treball amb valor afegit'

28/03/2011 - 9.30 hores

Aula Magna de l'Escola Universitària de Turisme i Oci (EUTO) de la URV (C/ Joanot Martorell, 15 de Vila-seca)

L'Organisme Autònom Desenvolupament Local de la Diputació de Tarragona, en col·laboració amb l'Ajuntament de Vila-seca i la Universitat Rovira i Virgili, ha organitzat la jornada 'Creativitat i Ocupació: treball amb valor afegit' que tindrà lloc de les 9 fins a les 14.15 hores, quan Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, clourà la jornada.

Entre les diverses ponències sobre la creativitat en la indústria cultural i la innovació, Salvador Anton, director general del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci i director de l'Escola Universitària de Turisme i Oci, impartirà la ponència 'El Parc Tecnològic de Turisme i Oci: una aposta per la generació de clústers culturals i turístics'.

A les 14.45 hores tindrà lloc un bufet amb Productes Locals de Qualitat.

Programa de la jornada.

Cal confirmar l'assistència a la jornada i al dinar al telèfon 977 24 94 88 (de 8 a 15 hores)

 

Presentació tècnica del Sistema d'Indicadors de Presència en Mercats

21/02/2011 - 12 hores

Espai Jaume Ferrer Clapés del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci (C/ Joanot Martorell, 15 - Vila-seca)

Presentació tècnica del Sistema d'Indicadors de Presència en Mercats (SIPREM): una anàlisi del reconeixement de les nostres destinacions als principals mercats d'Europa occidental. Aquest sistema d'indicadors ha estat desenvolupat pel programa Think Tank del Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l'Oci a les comarques de Tarragona, cofinançat pel FEDER Eix 1 a la demarcació de Tarragona.

Sensibilització i creació de producte enoturístic, als consells comarcals del Priorat, de la Conca de Barberà, de la Terra Alta i de l'Alt Camp

16-17/02/2011 - matí i tarda

Als consells comarcals del Priorat, Conca de Barberà, Terra Alta i Alt Camp

Tenen lloc noves sessions de les jornades ‘Sensibilització i creació de producte enoturístic’, organitzades per l’Oficina Tècnica País del Vi amb el cofinançament del FEDER Eix 1 a la demarcació de Tarragona, i obertes a professionals del sector empresarial turístic i enològic. Les jornades, que se celebren en el territori de les cinc DO pròpies de les comarques de Tarragona amb la col·laboració dels consells comarcals, s’estructuren en dues sessions. La primera és una jornada de sensibilització en la que es dóna a conèixer el que envolta el món del vi i l’enoturisme, i la segona és un taller pràctic de creació de producte i d’experiències enoturístiques.
La primera sessió és impartida per Jaume Salvat, professor de la URV i membre del Grup de Recerca d’Anàlisi Territorial i Estudis Turístics del departament de Geografia de la URV. I la segona sessió, per Manel Colmenero, expert en comercialització de productes turístics.

Dia 16 de febrer
9.30 – 13 hores. Consell Comarcal del Priorat
15.30 – 19 hores. Consell Comarcal de la Conca de Barberà

Dia 17 de febrer
9.30 – 13 hores. Consell Comarcal de la Terra Alta
16.30 – 20 hores. Consell Comarcal de l’Alt Camp (Dirigida als professionals de tot el territori de la DO Tarragona)

Informació i inscripcions
Les inscripcions –que són gratuïtes- s’han de dirigir al responsable de turisme del consell comarcal corresponent.

Touch Talk: 'El primer hotel a l'espai'

27/01/2011 - 19.30 hores

Sala Hivernacle de l'Hotel Monument Mas Passamaner (Camí de la Serra, 52 de la Selva del Camp)

Mas Passamaner Business and Talk Club (mpBTC) ha organitzat el Touch Talk 'El primer hotel a l'espai. Visió del primer hotel a l'espai el 2012', a càrrec de Xavier Claramunt, arquitecte i empresario català, que explicarà el perquè d'aquesta aventura tecnològica i empresarial. Claramunt dirigeix el projecte Galactic Suite que ha de posar en funcionament el 2012, de la mà de la NASA, el primer hotel a l'espai.

L'acte, seguit d'un sopar (Gastro-Tapa), és obert al públic i té un cost de 20 euros. Cal confirmar assistència a gestio@mpBTC.com
 

Roda de premsa de presentació de l'Associació Costa Daurada Destinació de Golf i Pitch & Putt

26/01/2011 - 10.30 hores

Espai Jaume Ferrer Clapés del PCT de Turisme i Oci (C/ Joanot Martorell, 15 - Vila-seca)

Tindrà lloc la presentació als mitjans de comunicació de l’Associació Costa Daurada destinació de Golf i Pitch & Putt, a càrrec del president d’aquesta Associació, Àngel Llopis, i del regidor de Turisme de Vila-seca i president del Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci a les comarques de Tarragona, Xavier Graset. A l’acte també hi seran presents el secretari de l’Associació, Bruno López, així com els seus membres.

Aquesta associació, que aglutina els camps de golf i P&P de la zona així com hotels i restaurants, té la seva seu al PCT de Turisme i Oci.

Jornada de sensibilització per al sector enoturístic a la Terra Alta

01/12/2010 - 19 hores

Seu del Consell Comarcal de la Terra Alta (Gandesa)

L'Oficina Tècnica País del Vi ha organitzat una jornada de sensibilització, gratuïta i dirigida al sector empresarial turístic i enològic, que donarà a conèixer el que envolta el món del vi i l’enoturisme. La sessió serà impartida per Jaume Salvat, professor de la URV i membre del Grup de Recerca d’Anàlisi Territorial i Estudís Turístics del departament de Geografia d’aquesta universitat.
 

Jornada de sensibilització per al sector enoturístic a la Conca de Barberà

30/11/2010 - 19 hores

Seu del Consell Comarcal de la Conca de Barberà (Montblanc)

L'Oficina Tècnica País del Vi ha organitzat una jornada de sensibilització, gratuïta i dirigida al sector empresarial turístic i enològic, que donarà a conèixer el que envolta el món del vi i l’enoturisme. La sessió serà impartida per Jaume Salvat, professor de la URV i membre del Grup de Recerca d’Anàlisi Territorial i Estudís Turístics del departament de Geografia d’aquesta universitat.

enrere
plana 2 de 3
endavant

PCT - Parc Científic i Tecnològic Turisme i Oci

PCT - Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya
C/ Joanot Martorell, 15; 43480 Vila-seca (Tarragona)
T +34 977 394 871
F +34 977 395 502
info@pct-turisme.cat

Generalitat de Catalunya - Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament Regional