Agenda

Jornada 'L'Agenda Estratègica del Grup de Destinacions de Thinktur. Com integrar el BIG DATA a la gestió de les destinacions?'

12/03/2015

Aula Magna de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV (C/ Joanot Martorell, 15  Vila-seca)

Organitzada pel Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, la Plataforma Tecnològica del Turisme Thinktur i la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, vol posar sobre la taula la gestió i aprofitament de les dades massives per part de les destinacions turístiques amb els agents i empreses que en formen part.

El Big Data és un concepte cada cop més present en el sector i que, degudament aplicat, pot convertir-se en una important font de coneixement del comportament del viatger per millorar els serveis que se li ofereixen.

Marta Nel·lo, degana de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV, Octavi Bono, director del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, i Salvador Anton Clavé, director del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci, obriran la jornada a les 9.45h.

Tot seguit, a les 10h, s’iniciarà la sessió de ponències amb l’anàlisi de l’aplicació de la tecnologia a les destinacions i com aquestes poden treure partit a les dades massives, generar-hi coneixement i millorar els seus serveis.

Antonio Guevara, coordinador de l’àrea tecnològica del Consorcio Desarrollo y Turismo de la Costa del Sol Occidental, amb la ponència ‘La implementación de las nuevas tecnologías en destinos litorales: el caso del Plan Qualifica de la Costa del Sol’, explicarà les actuacions que estan duent a terme per millorar la seva informació turística mitjançant l’ús transversal de les noves tecnologies de la informació i la comercialització.

Roberto González, especialista tecnològic en innovació de Telefónica I+D, se centrarà en ‘Casos prácticos de aplicación del Big Data en turismo’ amb diversos exemples entre els que hi ha l’estudi que aquesta companyia ha publicat juntament amb el BBVA Big Data y turismo: nuevos indicadores para la gestión turística.

La segona part de la jornada consisteix en una sessió de treball del Grup de Destinacions i Recursos Turístics de la Plataforma Tecnològica del Turisme Thinktur, del que el PCT de Turisme i Oci de Catalunya és coordinador. Tots els assistents estan convidats a participar en aquesta assemblea per definir i debatre l’Agenda Estratègica d’Innovació Turística per als propers anys, que estableix les principals línies d’actuació en R+D+i que han d’orientar l’acció pública.

La sessió serà dirigida per Jordi Calabuig, coordinador del grup de Destinacions i Recursos Turístics de la Plataforma Thinktur i responsable del Laboratori d’Innovació i Intel·ligència Turística del PCT.

Inscripcions a olga.soler(at)pct-turisme.cat

Seminari internacional 'Evolució i transformació a les destinacions turístiques: Revitalització mitjançant innovació?'

10-13/02/2014 

Facultat de Turisme i Geografia de la URV 

El Grup de Recerca d'Anàlisi Territorial i Estudis Turístics del Departament de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, amb la col·laboració del PCT de Turisme i Oci, ha organitzat, del 10 al 13 de febrer de 2014, el seminari internacional de la xarxa de recerca en turisme i desenvolupament regional Regional Studies Association 'Evolució i transformació a les destinacions turístiques: Revitalització mitjançant innovació?'.

L'objectiu d'aquest workshop és analitzar les formes a través de les quals les destinacions turístiques consolidades poden esdevenir espais on la innovació social i el desenvolupament regional avancen mitjançant la revitalització, i com aquest procés pot fomentar el desenvolupament de polítiques globals de turisme responsable.

Les destinacions consolidades tendeixen a adquirir noves funcions econòmiques, socials i culturals i esdevenen espais per a la innovació i el desenvolupament urbà. Així, el fet que generin noves oportunitats per a les regions on estan situades i que s'enfronten a nous riscos derivats de les dinàmiques dels grans canvis globals, les converteixen en interessants àrees per a la recerca. En aquest sentit, el seminari vol analitzar la diversitat turística des de la perspectiva del desenvolulpament regional per identificar reptes i oportunitats.

Aquest seminari internacional és el primer de tres que se celebraran, després del que tindrà lloc a Vila-seca, a finals de 2014 a Reggio Calabria (Itàlia) i la primavera de 2015 a Budapest (Hongria).

Les inscripcions s'han d'enviar a meritxell.fuguet(at)pct-turisme.cat

Inauguració del curs acadèmic 2013-2014 de la Facultat de Turisme i Geografia

02/12/13 - a les 17h

Facultat de Turisme i Geografia de la URV (C. Joanot Marotrell, 15 - Vila-seca)

La inauguració del curs acadèmic 2013-2014 i de l'ampliació de la Facultat de Turisme i Geografia de Vila-seca es fa el 2 de desembre a les 17 h. Tindrà lloc una visita guiada per les noves instal·lacions del centre. A continuació a l'Aula Magna, Joan Cals, catedràtic del Departament d'Economia Aplicada de la UAB i autor del llibre Los intereses del futuro. Economía en un cambio de época, pronunciarà la lliçó inaugural: "Paisatges després de la gran recessió".

L'acte està obert a tothom.

Inauguració del curs acadèmic 2013-2014 de la Facultat de Turisme i Geografia

02/12/13 - a les 17h

Facultat de Turisme i Geografia de la URV (C. Joanot Marotrell, 15 - Vila-seca)

La inauguració del curs acadèmic 2013-2014 i de l'ampliació de la Facultat de Turisme i Geografia de Vila-seca es fa el 2 de desembre a les 17 h. A l'Aula Magna, Joan Cals, catedràtic del Departament d'Economia Aplicada de la UAB i autor del llibre Los intereses del futuro. Economía en un cambio de época, pronunciarà la lliçó inaugural: "Paisatges després de la gran recessió". A continuació tindrà lloc una visita guiada per les noves instal·lacions del centre.

L'acte està obert a tothom.

Innovació en indústries tradicionals: La (R)evolució vitivinícola del Priorat com a cas d'èxit

27/11/13 - De les 17.30 a les 20 hores

Sala de Graus de la Facultat d'Economia i Empresa a Reus

La Càtedra per al Foment de la Innovació Empresarial de la URV celebra la taula rodona 'Innovació en indústries tradicionals: la (R)evolució vitivinícola del Priorat com a cas d'èxit', en la que es presentarà el treball que porta el mateix títol de Miquel Àngel Bové, professor del Departament d'Economia de la URV. Tot seguit tindrà lloc la taula rodona 'Evolució i perspectives del Priorat' amb la presència de Salvador Burgos, del Celler Burgos Porta, Joan Miquel Canals, degà de la Facultat d'Enologia de la URV, Sara Pérez, de Mas Martinet Viticultors, i Joaquim Sabaté, de la Vinícola del Priorat. 

Quan finalitzi l'acte es lliurarà un exemplar de l'informe a tots els assistents. 

La inscripció és gratuïta i cal fer-la a innovacio.empresa(at)urv.cat

Fòrum de la Innovació Catalunya Sud 2013

Del 25/11 al 4/12 - acte principal InnovAcció el 27/11/13

InnovAcció se celebra a l'Espai Tabacalera de Tarragona

Compartir experiències, posar-les en qüestió, observar, compartir, experimentar, crear xarxa... són els fonaments que impulsen els innovadors a pensar i actuar de manera diferent. El Fòrum de la Innovació Catalunya Sud, que enguany porta el lema "Connectem per crear valor", neix amb l'objectiu de convertir-se en un punt de referència anual per unir persones molt diverses amb un objectiu comú: aprendre i explorar utilitzant noves maneres de relacionar-se.

Organitzat pel CEICS: ceics.eu

Jornada de treball de la Diputació de Tarragona per posar en comú les conclusions del projecte Model de governança turística

27/11/2013 

Palau de la Diputació de Tarragona

La Diputació de Tarragona acull el 27 de novembre una jornada de treball que aplegarà tècnics de turisme de diputacions franceses i italianes, a més de tècnics de les regidories de turisme del territori i professionals del sector per tal de presentar i posar en comú les conclusions i el desenvolupament del projecte "Model de governança turística".

L'Arc Llatí és en un espai de cooperació entre col·lectivitats territorials en el qual es desenvolupen actuacions integrades en diferents àmbits estratègics per a la cohesió econòmica i social dels territoris que el componen. L'associació està formada per Diputacions i Consells Insulars espanyols, Províncies italianes i Departaments francesos de la Mediterrània Occidental, que s’estén per un euroterritori policèntric del Sud d’Europa i que va des de l’Algarve fins a Sicília.

L’Àrea de Recursos Humans i Politiques Actives d’Ocupació ha elaborat, en col·laboració amb el Parc Científic de Turisme i Oci, un projecte pilot que tenia com a objectiu identificar les característiques de gestió de l’activitat del turisme de cadascun dels membres territorials participants en l’estudi.

Organitza: Diputació de Tarragona
 

Jornada tècnica d'Estalvi i Eficiència Energètica al sector turístic

20/11/2012 - De les 9.30 a les 14.00h

Aula Magna de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili (C/ Joanot Martorell, 15 de Vila-seca)

El 20 de novembre al matí se celebrarà a Vila-seca la Jornada Tècnica d'Estalvi i Eficiència Energètica al sector turístic organitzada pel Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci i el Grup d'Enginyeria Tècnica Aplicada (CREVER) de la Universitat Rovira i Virgili amb la col·laboració de la Facultat de Turisme i Geografia, l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la província de Tarragona, la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona i la Diputació de Tarragona. 

L'evolució de la nostra societat tendeix a augmentar cada vegada més la importància dels sectors serveis i residencial. Tradicionalment, Catalunya ha comptat amb un important sector de serveis, com és el del turisme i tots els indicadors apunten a un increment del seu pes específic. Les darreres dècades, el consum energètic d’aquest sector, bàsicament del sector hoteler i de les instal·lacions turístiques en general, ha crescut ràpidament i tendeix a fer-ho encara més, com a conseqüència tant del creixement del parc d'edificis i construccions com degut a l'increment dels estàndards de confort i de servei al client. Així doncs, el sector hoteler i d'instal·lacions turístiques ofereix un ampli potencial en l'àrea de l’eficiència energètica, en comparació amb altres sectors com la gran indústria o l’administració pública.

Aquestes jornades han d'esdevenir un pas endavant cap a la divulgació i l’intercanvi d’experiències en tecnologies i projectes de climatització i eficiència energètica a hotels i instal·lacions turístiques que s'espera que es tradueixi en una reducció de despesa i un increment de la competitivitat del sector turístic del nostre entorn. Es pretén donar resposta als actuals problemes energètics que ha d’afrontar el sector hoteler i turístic al nostre territori mitjançant la presentació de noves tecnologies, programes i experiències d'èxit que ajudin a impulsar la implantació de mesures d'estalvi i eficiència energètica al sector. 

Es comptarà amb la participació de Joan Josep Escobar, ICAEN, Luís Ortega, Director Medio Ambiente e Ingeniería de NH Hoteles, Stefan Remke, Citrin Solar, Juan Manuel Rodríguez, E2Plus, Rafael Moral, Ciatesa, Joaquim Daura, Buildings Segment Manager de Schneider Electric, Enric Sánchez, 3ex4, i Manuel Gómez, South Bay EDC.

L'assistència és lliure i gratuïta.

Més informació i confirmacions d'assistència al tel. 977 394 868 o al correu electrònic info(at)pct-turisme.cat

II Jornades de Comercialització online - Costa Daurada

 08/05/2012 - De les 9 a les 14.30h

Aula Magna de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV i PCT de Turisme i Oci (C/ Joanot Martorell, 15 de Vila-seca)

El 8 de maig se celebraran les II Jornades de Comercialització Online – Costa Daurada, organitzades per Hotelsconsulting amb el recolzament en l’organització del PCT (Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci a Vila-seca), de la FEHT (Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona) i de l’ITH (Instituto Tecnológico Hotelero).

El format de les Jornades s’estructurarà en tres col·loquis temàtics que comptaran amb la participació de ponents de les principals empreses de comercialització i gestió online del sector, i amb empresaris del sector turístic de la Costa Daurada. Aquests col·loquis tractaran diferents temes relacionats amb la gestió, la reputació, la presència, la fidelització de clients i la difusió online d’un establiment turístic (hotel, càmping, apartament, restaurant,...) i oferiran les claus per adaptar-se amb èxit a les noves necessitats del sector i al nou consumidor que aprofita les TIC.

Lloc de celebració: Aula Magna de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili 

Per finalitzar les Jornades tindrà lloc un Workshop on cada empresa assistent com a ponent disposarà d’una taula de representació per atendre tots aquells empresaris i professionals interessats en conèixer millor les seves eines o serveis.

Lloc de celebració: PCT de Turisme i Oci 

Les Jornades tenen com a objectiu ser de gran utilitat per a tots els empresaris de la zona que coneixeran eines i estratègies per millorar les vendes i la presència online, alhora que podran establir contacte amb noves empreses del sector online i valorar els seus serveis. Esperem també repetir l’èxit de les I Jornades de Comercialització Online organitzades a Barcelona.

Es pot confirmar l'assistència a l'esdeveniment en aquest enllaç: http://eventuo.com/event/8K20c0Pxlz0/new-attendee

Curs de formació

Posteriorment, el 10 de maig també s’impartirà un curs de Comercialització i Distribució Online destinat a tots els hotelers de la Consta Daurada que vulguin conèixer com optimitzar les vendes online del seu allotjament.

La formació s'impartirà de les 9 a les 14 hores i té un cost de 40 euros. Cal confirmar amb antelació l'assistència a cinta @ hotelsconsulting.es

Presentació a Cabacés del projecte de Centre de Foment de la Cultura de l'Oli del Priorat

03/02/2012 - 13 hores

Societat Unió Recreativa de Cabacés

Aquest divendres 3 de febrer, a les 13 hores, es farà a la Societat Unió Recreativa de Cabacés la presentació del Pla Director del Centre de foment de la cultura de l’oli del Priorat. Es tracta d’un projecte desenvolupat des del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de la URV situat a Vila-seca, que ha estat dirigit per Salvador Anton, director general del PCT, i coordinat per Jaume Salvat. S'ha realitzat amb la col·laboració de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Reus.

A la presentació, que coincideix amb el pregó de Festa Major de la població, assistirà la vicepresidenta del Govern de la Generalitat, Joana Ortega, i el rector de la URV, Francesc Xavier Grau, acompanyats de les autoritats locals.
 

plana 1 de 3
endavant

PCT - Parc Científic i Tecnològic Turisme i Oci

PCT - Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya
C/ Joanot Martorell, 15; 43480 Vila-seca (Tarragona)
T +34 977 394 871
F +34 977 395 502
info@pct-turisme.cat

Generalitat de Catalunya - Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament Regional