El departament d'Innovació Turística d'Eurecat presenta el Tourism Open Knowledge al workshop 'Les oportunitats de les Dades Obertes per al Turisme, la Cultura i el Patrimoni'

26 04 2019

El dijous 25 d’abril Tarragona Impulsa ha acollit a la Sala Green (Espai Tabacalera) un workshop específic en les oportunitats que ofereixen les dades obertes en l’àmbit de Patrimoni, Cultura i Turisme.

La jornada s’ha desenvolupat amb èxit amb la participació de més d’una vintena d’assistents dels diferents sectors als qui anava adreçat: personal tècnic de l’administració, tècnics d’empreses dels sectors, estudiants de turisme i emprenedors.

Alícia Orellana, Cap de l'Observatori de Turisme del Departament d'Innovació Turística d'Eurecat, ha exposat la seva tasca en la difusió i recollida de dades, així com l'eina que ofereix, en format de dades obertes, informació al servei del teixit empresarial del sector on es poden consultar indicadors socioeconòmics per mitjà de la plataforma Tourism Open Knowledge, desenvolupada per la Fundació del PCT de Turisme i Oci - actualment integrada amb Eurecat, amb el suport del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona.

La segona ponència conduïda per Lourdes Muñoz, Presidenta d'Iniciativa Open Data Lab, ha donat a conèixer els eixos principals que mouen aquesta iniciativa. És un espai especialitzat en divulgació, promoció i formació en la reutilització de les dades i la generació de valors econòmics entorn a les dades obertes. Tanmateix, creat per generar un focus de coneixement així com oportunitats a partir de dades obertes.

La ponència s'ha tancat amb l’exposició de diferents casos pràctics i de com les dades es poden retro-alimentar i nodrir unes amb les altres de manera participativa entre la ciutadania i el sector públic i privat.

L’acte ha finalitzat amb un debat obert i un Networking coffee entre els participants amb l’objectiu de fomentar coneixences i intercanviar impressions i experiències.

PCT - Parc Científic i Tecnològic Turisme i Oci

PCT - Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya
C/ Joanot Martorell, 15; 43480 Vila-seca (Tarragona)
T +34 977 394 871
F +34 977 395 502
info@pct-turisme.cat

Generalitat de Catalunya - Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament Regional