El pont d'octubre se celebra la segona edició del FamilyArt Experience amb la incorporació del Mas Miró

25 09 2018

El pont d'octubre arriba la segona edició del FamilyArt Experience, una proposta pensada per a famílies amb inquietuds artístiques, que vol despertar el geni creatiu que tots portem a dins, de la mà d’Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso, genis universals que es van inspirar en els paisatges de Costa Daurada i Terres de l'Ebre.

El viatge s'organitza des de l'Oficina Tècnica del Paisatge dels Genis, gestionada pel Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya, amb els municipis de Reus, Mont-roig del Camp, el Vendrell i Horta de Sant Joan i el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, i se celebrarà del 12 al 14 d’octubre.

ActivitatEl FamilyArt Experience, per a famílies amb nens a partir de 4 anys, inclou quatre activitats artístiques, la visita al Mas Miró i el “Taller d’escultura mironià” a Mont-roig; la visita experiencial amb taller de trencadís “Observem, escoltem, i toquem en família al Gaudí Centre” a Reus; l’excursió amb taller de pintura cubista “Jugant a ser Picasso” a Horta de Sant Joan; i la visita dinamitzada amb taller de violoncel “Sigues músic per un dia” al Vendrell.

Durant l’experiència, descobrirem els indrets que van inspirar aquests quatre genis universals, aprendrem a mirar els paisatges amb els seus ulls i crearem grans obres en tallers especialitzats.

El viatge transcorrerà per Horta de Sant Joan, Mont-roig del Camp, Reus, i el Vendrell, amb el camp base a l’allotjament Els Prats Village, beach & càmping park.

El primer dia, Picasso ens porta a Horta de Sant Joan, als Parc Natural dels Ports de Tortosa Beseit, on viurem una experiència de descoberta de l’entorn natural.

En l’activitat “Jugant a ser Picasso” farem una excursió a la cova de Sant Salvador, amb pícnic inclòs, situada a la Muntanya de Santa Bàrbara. En acabar, instal·larem el nostre taller de pintura cubista al mateix convent de Sant Salvador que tant va pintar Picasso a les seves obres.

El segon dia descobrirem l’univers de colors mironià, a Mont-roig del Camp, i el Reus de Gaudí.

Descobrirem el Mas Miró, un espai inèdit que obre les seves portes per primera vegada al públic aquest 2018 i descobrirem l’indret que va esperonar l’artista a dedicar-se a la pintura. “Pare, mare, seré pintor!” va dir el jove Joan Miró després del seu primer viatge a Mont-roig. Joan Miró el més jove dels nostres genis va anar a Mont-roig a recuperar-se d’una malaltia al Mas que el seu pare havia comprat allí. Corria l’any 1911, Miró tenia 18 anys.
Per a Miró, Mont-roig era el seu univers en colors, deia: “El color vermell és el color de l'Ermita de la Roca i li dóna nom al poble. El color blau és el cel de Mont-roig. El verd és el verd dels garrofers i el groc és la joia de Mont-roig, les seves floretes i les seves petites plantes”.

En acabar pujarem a la muntanya roja i a l’ermita de la Roca, on podreu gaudir d’unes vistes espectaculars i els més petits no trigaran a enfilar-se amunt de la roca i jugar a cavallers i exploradors. Allí farem un “Taller d’escultura mironià”.

En acabar viatjarem cap a Reus, la capital del Baix Camp i ciutat natal de Gaudí.

A Reus farem la visita dinamitzada per a famílies “Observem, escoltem, i toquem en família al Gaudí Centre” que inclou un taller de manualitats, on crearem la nostra pròpia obra gaudiniana.

Descobrirem els personatges i els trets més essencials de la vida de Gaudí de forma didàctica i participativa utilitzant múltiples recursos que anirem descobrint al llarg de la visita al Gaudi Centre.

Culminarem l’aventura amb la música del cant dels ocells, un veritable himne de Pau. El mestre Pau Casals, fill de l’organista del Vendrell, va estar vinculat a la música des de ben petit.

Pau Casals ens ensenya a descriure la música amb els sons de la natura. El xiular del vent, el so de les onades del mar, dels ocells...
Al Museu Pau Casals farem l’activitat “Sigues músic per un dia” Qui era Pau Casals? Saps quins instruments tocava? Vols aprendre’l a tocar? Farem una visita dinamitzada al Museu amb el Robert, un músic amic de Pau Casals que ens ensenyarà qui era i perquè estimava tant la música i la seva terra i, en acabar, coneixerem de ben a prop el seu millor amic, el violoncel, i aprendrem a tocar-lo! Us animeu a ser músics per un dia?

RESERVES

El cost d’aquest viatge complet per al Pont d’octubre és a partir de 380€ euros 4 persones i inclou 3 nits d’allotjament, a Els Prats Village, beach & càmping park a Mont-roig, excursions, tallers artístics amb el material necessari per al seu desenvolupament, l’entrada lliure als museus de la Ruta del Paisatge dels Genis, i guia acompanyant.

També està prevista la participació només a les activitats artístiques fent la inscripció per als tallers de forma individualitzada.
Les reserves es poden realitzar a través de l’agència de viatges Expeerio Viatges a Tarragona (al correu info@expeer.io o al telèfon 610466136).

PCT - Parc Científic i Tecnològic Turisme i Oci

PCT - Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya
C/ Joanot Martorell, 15; 43480 Vila-seca (Tarragona)
T +34 977 394 871
F +34 977 395 502
info@pct-turisme.cat

Generalitat de Catalunya - Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament Regional