El Fòrum Internacional de Turisme aplega a Barcelona 400 professionals del sector turístic

23 11 2017

El director general de Turisme, Octavi Bono, ha inaugurat avui el Fòrum Internacional de Turisme – FITCat’17 que té lloc al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB) amb l’assistència de prop de 400 professionals del sector.

En un moment que ha qualificat “d’excepcional i complex”, Bono ha demanat que es confiï en la capacitat competitiva de Catalunya: “En els darrers anys, des del sector turístic català, públic i privat, hem dut a terme una gran feina per posicionar-nos com a una destinació turística líder. La capacitat competitiva del nostre sector és elevada, sòlida i ve de lluny. Estic segur que aquesta feina es veurà recompensada en el futur i que ara ens permetrà afrontar amb confiança els reptes que es presentin”.

Fòrum Internacional de Turisme – FITCat17

El Fòrum Internacional del Turisme – FITCat17, organitzat per l’Agència Catalana de Turisme (ACT), té com objectiu crear un espai de debat entorn al turisme Internacional per conèixer-ne les claus. De la mà dels directors i directores de les Oficines internacionals de Promoció Turística de l’ACT, s’analitzen els principals mercats emissors de turisme, i especialistes internacionals convidats n’exposen en ponències i taules rodones la seva visió i el seu coneixement. Tots ells debaten qüestions com ara les noves oportunitats de negoci, hàbits de consum de la demanda i la transformació digital del sector, entre d'altres. Aquesta trobada és una bona oportunitat perquè els professionals del sector turístic català es posin al dia de les últimes tendències, puguin cercar sinergies i enriquir la seva xarxa professional.

Lliurament dels Guardons del Turisme 2017

En el marc del Fòrum Internacional de Turisme – FITCat17, el director general de Turisme, Octavi Bono, acompanyat del director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa ha lliurat els Guardons del Turisme de Catalunya 2017. Amb aquests Guardons, la Generalitat reconeix cada any la feina del sector turístic català i la seva contribució perquè Catalunya sigui una destinació turística referent a escala internacional. El Jurat, format pels components del Consell de la Taula de Turisme, ha determinat que els guardonats d’enguany siguin:

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa (Garrotxa), en la categoria de "Turisme responsable". El Parc va iniciar el treball per a l’impuls del turisme sostenible l’any 2001 a partir de la seva adhesió a la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS), que atorga la Federació Europarc, i que acredita que un territori disposa d’una estratègia en turisme que compleix unes pautes de sostenibilitat. Va ser un dels cinc espais pioners a Europa en aconseguir la CETS. Des d’aleshores el parc segueix treballant per renovar aquesta certificació cada cinc anys. Vídeo del guardonat: https://youtu.be/UVTro9luvrM

Facultat de Turisme de la Universitat de Girona pel projecte Erasmus Mundus “European Master in Tourism Managament-EMTM” (Girona), en la categoria de "Millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic". El projecte EMTM, que celebra aquest any el 10è aniversari de la seva creació, té com a objectius millorar la qualitat de l’educació superior en turisme; desenvolupar els recursos humans i la projecció i cooperació internacional d’institucions d’educació superior; i promoure el diàleg entre persones i institucions de diferents cultures i països de dins i fora de la Unió Europea. Vídeo del guardonat: https://youtu.be/7uvWvOBNaYM

Advanced Leisure Services (ALS) pel projecte “Palau Moja. The Catalan Heritage House” (Barcelona), en la categoria d’"Innovació en accions promocionals i comercialització". Aquest projecte va néixer fruit de la col·laboració publicoprivada i va esdevenir un referent per la forma de donar a conèixer i vendre el territori i els recursos de Catalunya, incorporant la sostenibilitat i la tecnologia com a eixos fonamentals del seu posicionament. El Palau Moja va ser el primer Visitor’s Center 360º de Catalunya.Vídeo del guardonat: https://youtu.be/lmlvxI-DzR0

Naturalwalks (Arbúcies, Girona) en la categoria de "Millor experiència turística". L’empresa proposa una passejada pels paisatges de vinya més emblemàtics de Catalunya, acompanyats d'un especialista en gastrobotànica per descobrir herbes i flors aromàtiques, i un sommelier que mostra com detectar els matisos que produeix la combinació dels vins –principalment de producció ecològica- amb les flors silvestres. L'activitat transmet als visitants els valors de la natura i la importància de la seva conservació. Vídeo del guardonat: https://youtu.be/EAldyOhSXTg

El jurat ha destacat també altres projectes que han resultat finalistes:

Finalista en “Turisme responsable”: Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona - APARTUR (Barcelona).
Finalista en “Millor projecte de coneixement i recerca referit al sector turístic”: Jose Antonio Pérez-Aranda Canela (Barcelona).
Finalista en “Innovació en accions promocionals i comercialització”: Visit Empordanet (La Bisbal d’Empordà; Forallac; Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura; Corçà; i Ullastret, Girona).
Finalista en “Millor experiència turística”: Fundació Cardona Històrica (Cardona, Barcelona).

PCT - Parc Científic i Tecnològic Turisme i Oci

PCT - Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya
C/ Joanot Martorell, 15; 43480 Vila-seca (Tarragona)
T +34 977 394 871
F +34 977 395 502
info@pct-turisme.cat

Generalitat de Catalunya - Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament Regional