Èxit de participació en la jornada professional 'Innovació i competitivitat en el món del càmping' organitzada per Càmpings Tarragona

26 05 2017

L'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre, Càmpings Tarragona -Unique Camping Destination-, que engloba 56 càmpings, celebra enguany el 40 aniversari de la seva fundació. En aquest marc de celebració i també de l’arribada al seu fi del 1r Postgrau en Innovació en la Gestió de Càmpings i Resorts
ofert per la Universitat Rovira i Virgili (URV), ha organitzat una jornada professional de debat sobre la "Innovació i competitivitat en el món del càmping".

Berta Cabré, presidenta de Càmpings Tarragona, ha manifestat la seva alegria per l'èxit d'aquesta jornada professional "hem aconseguit portar a ponents molt interessants i s'ha notat amb l'expectació que ha generat la Jornada". A més, afegeix que "ha estat molt interessant i crec que tots hem pogut aprendre moltes coses i preveure millor cap on va el nostre sector". Pel que fa al càmping a la província de Tarragona, Cabré, confirma que "som un sector vital per al turisme de la zona, ja que aportem el 40% de places i l'any 2016 aproximadament també el 40% de les pernoctacions turístiques es van realitzar en càmpings". A més, afegeix que "això ens aporta molta seguretat, però alhora més pressió, hem de seguir innovant per aportar als nostres visitants experiències diferents i que tornin. Per això, hem volgut organitzar una jornada amb eminències del sector, que ens han aportat el seu coneixement i segur que serem capaços de traslladar-ho als nostres càmpings".

Aquesta trobada professional, realitzada a una Aula Magna de la Facultat de Turisme i Geografia de la Universitat Rovira i Virgili plena de gom a gom, es va dividir en dues taules de debat. La primera, dedicada a les tendències del mercat, va comptar amb ponents de renom com Frank Jacobs (Project manager de ACSI) que va parlar sobre l'evolució del càmping i les noves tecnologies; Babette Kellermann (Manager marketing and sales de ANWB) va analitzar les prioritats dels campistes holandesos; Martin Zöllner (Chief of camping department de ADAC) va explicar les necessitats dels campistes d'Alemanya; Manuel Mirabel (General Director de Ctoutvert), i va estar moderada per Ralph Heinze (Servicios Turísticos Heinze Latzke).

La segona taula va tractar sobre les tendències en el producte i hi van participar com a ponents: Ivar Mensik (Gerent de Camping Dreams -el blog del sector campista més seguit a Europa-), va parlar sobre la importància de crear una història per explicar a les xarxes socials; Xavier Blasi (Director General de Camping & Resort Sangulí Salou) va fer un repàs de la història dels càmpings des dels anys 50 i va explicar la nova tendència d'oferir allotjaments especialitzats als clients; Caroline Zandbergen (Country manager Spain a Zoover); Gil Atance (Cofundador de Casárbol -empresa dedicada a la fabricació de cases de fusta-) va destacar la importància de l'experiència com a generador de records i emocions. Aquesta taula va estar moderada per Joan Antón (Coordinació Postgrau en Innovació en la Gestió de Càmpings de la FTG). La cloenda de l'acte va anar a càrrec d'Octavi Bono, Director general de Turisme del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

PCT - Parc Científic i Tecnològic Turisme i Oci

PCT - Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya
C/ Joanot Martorell, 15; 43480 Vila-seca (Tarragona)
T +34 977 394 871
F +34 977 395 502
info@pct-turisme.cat

Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament Regional